Fostul internaţional ceh Pavel Hapal a fost numit, marţi, la conducerea tehnică a echipei Sparta Praga, la care evoluează jucătorii Florin Niţă, Nicolae Stanciu şi Bogdan Vătăjelu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 48 de ani, Hapal îl înlocuieşte pe italianul Andrea Stramaccioni, care a fost demis din cauza rezultatelor slabe.

Ca jucător, Pavel Hapal a evoluat la Sigma Olomouc, Dukla Praga, Bayer 04 Leverkusen, Tenerife, dar şi la Sparta Praga, în 2000. El are 21 de selecţii în echipa Cehoslovaciei şi 10 în cea a Cehiei.

Şi-a încheiat cariera în iunie 2002 şi a devenit antrenor, pregătind formaţiile SFC Opava, Mlada Boleslav, FC Nitra, MSK Zilina şi Zaglebie Lubin.

Cu MSK Zilina a câştigat titlul în Slovacia şi s-a calificat în faza grupelor Champions League, în care a evoluat împotriva echipelor Chelsea, Olympique Marseille şi FC Spartak Moscova.

Ultima dată, Pavel Hapal a fost selecţionerul echipei Slovaciei Under 21 din 2015, cu care a participat la turneul final al EURO 2017, în Polonia

Fiul lui, Ondrej, evoluează în echipa under 17 a clubului din Praga..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.