Portarul Paula Ungureanu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a încheiat contractul cu HCM Baia Mare şi a transmis "contestatarilor" din acest oraş, care au acuzat-o că nu şi-a apărat şansele corect într-un meci din campionat că ”lucruri ca trădare, furt şi necinste” nu o definesc ca persoană şi a luptat pentru echipă chiar dacă a fost neplătită din septembrie 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portarul naţionalei de handbal feminin (36 de ani) s-a transferat la HCM Baia Mare în 2013, iar în cei trei ani a cucerit un titlu naţional, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, evoluând şi în grupele Ligii Campionilor în ultimele două sezoane.

În stagiunea 2015-2016, la HCM Baia Mare au început probleme financiare, jucătoarele fiind neplătite pe mai multe luni, unele chiar din toamna anului trecut. Totuşi, acestea au jucat până la finalul stagiunii, au evitat să dea declaraţii despre situaţia clubului şi au bifat sferturile de finală ale Ligii Campionilor, medalia de argint în Liga Naţională şi medalia de bronz în Cupa României.

Un episod neplăcut s-a petrecut însă în luna martie, când portarul titular al formaţiei băimărene şi al naţionalei, Paula Ungureanu, a fost huiduită de proprii suporteri în debutul meciului cu HCM Roman din Liga Naţională. Reacţia fanilor a venit după ce HCM Baia Mare pierduse anterior în deplasare, cu Corona Braşov, acel rezultat contând decisiv în lupta pentru titlu cu rivala CSM Bucureşti.

Paula Ungureanu a fost acuzată atunci că nu şi-ar fi apărat corect şansele în meciul cu Corona Braşov, iar de atunci handbalista a refuzat să comenteze situaţia.

Miercuri, Paula Ungureanu a precizat, agenţiei News.ro, că a încheiat contractul cu HCM Baia Mare şi a transmis "contestatarilor" săi că, indiferent cu ce echipă a jucat, şi-a apărat şansele corect, iar lucruri ca ” trădare, furt şi necinste” nu o definesc ca persoană.

”Dat fiind cursul ultimelor evenimente legate de propria-mi persoană în cadrul clubului HCM Baia Mare, îmi rezerv dreptul de a clarifica anumite aspecte care m-au postat într-o lumină negativă, fiindu-mi atribuite nişte acuzaţii care nu mă definesc ca om şi ca sportiv. Ţin să precizez că întârzierea cu care răspund acestor acuzaţii este strict datorată contractului prin care am fost legată de clubul HCM Baia Mare până de curând şi datorită colegelor care erau angrenate în competiţii. Venirea mea la Baia Mare s-a datorat proiectului care mi-a fost propus, proiect care însemna dezvoltarea handbalului românesc pe plan internaţional. Mi-am pus semnătura pe acest contract în speranţa că ajut handbalul românesc, în speranţa că împreună vom fi cei mai buni. Am fost acuzată de anumite persoane că nu mi-am jucat corect şansele. Eu, ca sportiv, am încercat întotdeauna să fiu cea mai bună, m-am pus în slujba echipei şi am dat tot ce am avut mai bun, indiferent unde şi cu cine am jucat, mi-am apărat şansele corect. Lucruri ca trădare, furt şi necinste nu mă definesc ca persoană”, a declarat Paula Ungureanu pentru News.ro.

Handbalista s-a arătat deranjată mai ales de faptul că nicio persoană din staf-ul administrativ al echipei sau din conducere nu i-a luat apărarea atunci când a fost contestată, în condiţiile în care era neplătită din septembrie 2015.

”Ce mă supăra şi mă surprinde cel mai tare este faptul că nimeni din staf-ul administrativ, conducerea echipei, nu a emis un comunicat prin care să mă protejeze pe mine ca jucătoare a HCM-ului, cu toate că au ştiut foarte bine că lucrurile stau diametral opus faţă de cum au fost ele expuse pe reţele de socializare şi printre spectatori. Ulterior, am înţeles că s-a vrut ca toată atenţia negativa să curgă în direcţia mea, pentru ca ei, artizanii acestui eşec, să iasă basma curată. Poate oamenii din Baia Mare vor înţelege, într-un final, că eu am fost dedicată total acestei echipe, am jucat fără să fiu plătita din septembrie 2015, motivaţia a fost datorată lor, fanilor care m-au încurajat, care atunci când îmi strigau numele în tribune, îmi dădeau un impuls să merg mai departe. Dar, când şi ei induşi în eroare de anumiţi speculanţi şi mi-au întors spatele, am simţit că e momentul să spun stop, şi astfel aventura mea la Baia Mare s-a încheiat într-un mod în care nu mi-aş fi imaginat”, mai spune Paula Ungureanu.

Handbalista precizează că perioada HCM Baia Mare a fost una frumoasă din cariera sa, ”în ciuda ultimelor evenimente”: ”Ca să vorbim de mine ca şi om, consider că este normal să mă gândesc şi la remuneraţia pentru munca prestată, ca oricare om de altfel, care doreşte să asigure familiei sale un trai cât mai bun. Perioada petrecută la HCM Baia Mare a fost una frumoasă din cariera mea. În ciuda ultimelor evenimente, cred sincer că există oameni care apreciază munca depusă de mine aici şi le mulţumesc pe această cale. Contestatarilor le pot spune că au fost la fel de păcăliţi ca şi mine, de aceleaşi persoane în care toţi am avut încredere, persoane care au creat aceste jocuri pentru a se disculpa. Acestea fiind zise, în ceea ce ma priveşte capitolul Baia Mare s-a încheiat, la fel şi declaraţiile mele pe acest subiect”.

Aflată în cantonamentul naţionalei, la Ploieşti, Paula Ungureanu a declarat, pentru News.ro, că a acceptat o altă ofertă din viitorul sezon, iar în câteva zile va anunţa oficial unde va evolua în continuare.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că portarul naţionalei va evolua din sezonul viitor la campioana României şi câştigătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti.

Paula Ungureanu a împlinit 36 de ani în luna martie şi are o carieră  plină de trofee: cinci titluri naţionale în România, două în Austria, unul în Croaţia, finalistă a Ligii Campionilor, dar şi tripă medaliată cu naţionala României – o medalie de argint la CM din 2005 şi două de bronz, la CE din 2010 şi CM din 2015.

De-a lungul carierei a jucat la echipele Remin Deva, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Hypo Viena, Dunaferr, Podravka Koprivnica, iar din 2013 a activat la HCM Baia Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.