Alţi patru suporteri ai echipei franceze de fotbal AS St Etienne au fost condamnaţi miercuri, la Tribunalul Penal Saint-Etienne, în dosarul „Ultras 42”, referitor la incidentele din luna mai 2022, de la returul barajul pentru rămânerea în Ligue 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecaţi miercurea trecută la Tribunalul Penal Saint-Étienne, în legătură cu incidentele din luna mai din timpul barajului împotriva echipei Auxerre, patru susţinători ai echipei AS St Etienne au primit pedepse de patru luni de închisoare cu suspendare, dar şi interdicţie de a intra pe stadion timp de doi ani. Un al cincilea a fost eliberat. Cei cinci bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 36 de ani, au fost acuzaţi că au introdus bombe fumigene pe stadion şi/sau au comis violenţe în acea seară.

Se închide astfel dosarul „Ultras 42”, la opt luni de la incidentele care au avut loc după barajul retur dintre Saint-Étienne şi Auxerre, la sfârşitul lunii mai 2022, şi la două luni după un prim proces care s-a soldat cu unsprezece condamnări.

În total, din cele 27 de persoane arestate în septembrie anul trecut, 20 au fost condamnate.

În ziua de 29 mai 2022 s-a disputat, la St Etienne returul barajului pentru promovare, dintre St Etienne şi Auxerre. În tur scorul fusese egal, 1-1. În retur, scorul a fost tot 1-1, dar Auxerre a învins la lovituri de departajare, cu 5-4, şi AS St Etienne a ajuns în Ligue2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.