Poliţia columbiană a anunţat, sâmbătă, arestarea a patru persoane suspectate de implicare în răpirea tatălui fotbalistului Louis Diaz, de la Liverpool. Tatăl jucătorului a fost eliberat joi, după 12 zile în mâinile gherilei Armata de Eliberare Naţională (ELN), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am arestat patru persoane presupuse a fi responsabile de răpirea lui Luis Manuel Diaz. Graţie muncii coordonate cu Parchetul şi cu autorităţile britanice", a anunţat poliţia pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter).

Potrivit autorităţilor, trei dintre persoanele arestate fac parte dintr-un "grup de infractori" numit "Los Primos" (Verii). Acestea nu au precizat care este legătura dintre "Los Primos" şi Armata de Eliberare Naţională (ELN), care negociază de un an cu guvernul în cadrul unui proces de pace. 

Doi bărbaţi, porecliţi "Marlon" şi "El negro", au fost arestaţi în zorii zilei în Maica. Un altul, "Aranca", a fost arestat la 31 octombrie în oraşul Barrancas, situat în apropiere de graniţa cu Venezuela, unde Luis Diaz fusese răpit la 28 octombrie împreună cu soţia sa, care a fost eliberată după câteva ore, potrivit Parchetului General.

Luis Manuel Diaz, în vârstă de 56 de ani, a fost eliberat joi dimineaţă într-o zonă muntoasă din nordul ţării, la aproximativ 90 km de Barrancas. El şi soţia sa fuseseră răpiţi de motociclişti în timp ce călătoreau cu o dubă. Antrenorul de fotbal amator s-a întors acasă epuizat după lungul drum prin munţi. Această răpire a pus în pericol procesul de pace început în urmă cu aproape un an între ELN şi guvern, precum şi armistiţiul bilateral de şase luni, în vigoare din 3 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.