Federaţia Mexicană de Fotbal a decis, marţi, suspendarea şi amendarea a patru jucători ai grupării Club America, componenţi ai echipei under 17, pentru că au încălcat codul deontologic parodiind un cântec feminist antiviol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru au fost suspendaţi un joc şi amendaţi, fiind găsiţi vinovaţi că au “luat în derizoriu şi au arătat lipsă de respect” cântecului feminist “Un violator în calea ta”, într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, relatează AFP.

În filmuleţ, jucătorii dansează semidezbrăcaţi parodiind coregrafia grupului feminist Las Tesis. Celebra coregrafie a fost preluată de manifestante din mai multe ţări din lume la protestele faţăde violenţa împotriva femeilor.

Potrivit federaţiei mexicane, filmuleţul jucătorilor încalcă articole din codul deontologic, în special pe cel referitor la “respectarea demnităţii persoanelor şi abţinerea de la orice act de discriminare de sex, rasă, origine etnică, naţionalitate, opinii politice, clasă social, situaţie economică, religie, limbă, preferinţe sexuale sau handicap”.

Un alt articol al codului prevede necesitatea unui “comportament responsabil la publicarea sau difuzarea ştirilor sau a oricărui conţinut în mass-media şi pe reţelele de socializare”.

Fotbalistul care a postat imaginile video şi-a cerut scuze, iar Club America a condamnat comportamentul jucătorulor şi s-a angajat să se implice în prevenirea violenţei şi în folosirea corespunzătoare a reţelelor de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.