Ivan Savvidis, patronul clubului PAOK Saonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a dat pulicităţii un comunicat, în care cere iertare pentru că a intrat pe teren înarmat, la meciul cu AEK Atena, precizând însă că nu a ameninţat pe nimeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să le cer iertare tuturor fanilor echipei PAOK, tuturor suporterilor greci şi întregii comunităţi fotbalistice. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, clar nu aveam dreptul să intru pe teren în acel fel. Reacţia mea emoţională a fost cauzată de situaţia negativă generalizată din fotbalul grec, în ultima vreme, şi de toate evenimentele nesportive şi inacceptabile care au avut loc către finalul meciului PAOK-AEK: acţiunile arbitrului şi ale observatorului (gol-ofsaid-gol), întreruperea meciului, protestele şi pătrunderea pe teren a zeci de persoane din partea ambelor echipe. Toate acestea puteau duce la degradarea situaţiei pe teren şi singurul meu obiectiv a fost de a le proteja pe miile de suporteri ai echipei PAOK de provocări. Credeţi-mă, nu am avut intenţia de a intra în conflict cu echipa adversă sau cu arbitrii. Şi cu siguranţă nu am ameninţat pe nimeni. Mă zbat şi voi continua să lupt, în ciuda atacarilor la care sunt supus la toate nivelurile, pentru un fotbal corect, arbitrat corect şi pentru a câştiga campionatul pe teren, nu în instanţe. Cer iertare încă o dată", a declarat Savvidis, într-un comunicat, publicat pe site-ul clubului.

Campionatul Greciei a fost suspendat cu efect imediat şi pe termen nelimitat, după incidentele de la meciul PAOK Salonic - AEK Atena. Decizia a fost luată de ministrul Sportului, Girgios Vassilliadis, în acord cu premierul Alexis Tsipras.

Meciul PAOK Salonic - AEK Atena a fost întrerupt înainte de fluierul final, după ce oficiali ai echipei lui Răzvan Lucescu au invadat terenul. Acest lucru s-a întâmplat după ce arbitrul Kominis a anulat pentru ofsaid golul marcat de Varela.

După două ore, arbitrul şi-a schimbat decizia, a acordat victoria echipei PAOK cu 1-0 şi a încheiat meciul.

Poliţia elenă a emis un mandat de arestare pentru preşedintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, care a intrat pe teren la meciul cu AEK Atena având o armă asupra sa.

De asemenea, pe numele altor patru persoane, probabil gărzile de corp ale omului de afaceri, au fost emise mandate de arestare.

Campionatul Greciei s-a confruntat cu multe incidente în ultima vreme, implicând principalele echipe, Olympiacos, AEK şi PAOK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.