Cotidianul Le Monde scrie că patronul clubului AS Monaco, rusul Dimitri Ribolovlev, a fost reţinut, marţi, la cererea unui judecător din Principat, fiind bănuit de corupţie, trafic de influenţă şi complicitate la aceste fapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, locuinţa miliardarului rus a fost percheziţionată în cursul dimineţii.

Acţiunile autorităţilor din Principat ar avea legătură cu un caz de escrocherie în care a fost implicat Ribolovlev.

Miliardarul l-a aczuat pe un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari.

Bouvier a formulat la rândul său acuzaţii la adresa lui Ribolovlev, susţinând că a fost înşelat de omul de afaceri rus cu suma de un miliard de dolari şi că patronul AS Monaco s-a folosit de influenţa pe care o avea în rândul conducătorilor din Principat pentru a-l trimite la închisoare. Bouvier a fost arestat la 25 februarie 2015, chiar în faţa locuinţei lui Dimitri Ribolovlev.

La ora transmiterii acestei ştiri, AS Monaco, penultima în Ligue 1, evoluează, pe teren propriu, cu FC Bruges, în etapa a IV-a a Grupei A a Ligii Campionilor. Scorul este 0-3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.