Patrick Baumann, membru CIO şi secretar general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) a decedat la vârsta de 51 de ani, în urma unui atac de cord, în timpul Jocurilor Olimpice de la Buenos Aires, a anunţat, duminică, forul internaţional de baschet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi a primit imediat îngrijirea medicală necesară, Patrick Baumann nu a supravieţuit. Baschetul a pierdut un lider şi un prieten, iar gândurile noastre se îndreaptă spre soţia lui şi cei doi copii în aceste zile tragice”, a precizat FIBA în anunţul de duminică.

Elveţianul Patrick Baumann (51 de ani) era secretar general al FIBA din 2002 şi membru CIO, precum şi în diferite comisii ale forului olimpic din 2007.

Mesaje de condoleanţe au transmis mai multe personalităţi ale sportului mondial, precum şi conducătorul CIO, Thomas Bach.

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires vor fi ţinute trei zile de doliu, iar drapelul olimpic va fi coborât în bernă, potrivit CIO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.