Părinţii Reevei Steenkamp „încă sunt îndureraţi şi îşi jelesc” fiica, la 10 ani după ce a fost împuşcată şi ucisă de iubitul ei, fostul sportiv paralimpic sud-african Oscar Pistorius, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul sprinter este eligibil pentru eliberare condiţionată în martie, relatează South African Broadcasting Corporation.

„Oamenii care şi-au pierdut copii ştiu că este nevoie de mult timp pentru a-ţi reveni cât de cât şi pentru a înţelege că nu vor mai fi prin preajmă”, a spus June Steenkamp, într-un interviu pentru Good Morning Britain de la ITV de Ziua Îndrăgostiţilor.

„O iubim atât de mult şi ne este dor de ea. O parte din viaţa noastră a dispărut. O vom vedea într-o zi, asta aşteptăm cu nerăbdare”, a spus ea.

Pistorius a împuşcat-o pe Steenkamp – un model şi absolventă de drept – la casa lui dintr-un cartier de lux din Pretoria, în primele ore ale zilei de 14 februarie 2013.

El a spus că uciderea a fost un accident după ce a confundat-o pe Steenkamp cu un intrus, dar acuzarea a numit-o un act deliberat după ce cei doi s-au certat.

Pistorius a fost iniţial condamnat pentru ucidere din culpă în 2014 şi condamnat la cinci ani de închisoare.

Un an mai târziu, o instanţă superioară a anulat condamnarea şi a schimbat-o în crimă, mărindu-i pedeapsa la şase ani.

Procuratura a făcut apel, susţinând că sentinţa a fost prea blândă, iar Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud i-a mărit pedeapsa la 13 ani şi cinci luni în 2017.

Dar acea sentinţă a fost modificată luna trecută, deoarece judecătorii aparent nu au luat în considerare timpul executat, conform presei din Africa de Sud.

Rezultatul: Pistorius va fi eligibil pentru eliberare condiţionată luna viitoare când îşi va împlini jumătate din pedeapsă, potrivit presei sud-africane.

Pentru a deveni eligibil, el a trebuit să participe la procesul de „justiţie restaurativă” din ţară, care le oferă infractorilor posibilitatea de a „recunoaşte şi a-şi asuma responsabilitatea pentru acţiunile lor”.

Tatăl lui Reeva s-a întâlnit cu Pistorius în închisoare: „Eu şi June şi am vrut să ştim că este adevărat, ceea ce simţim că este adevărul: că el a ucis-o din cauza furiei”.

Dar Barry Steenkamp spune că nu a primit răspunsurile pe care le dorea, adăugând că „doar Oscar ştie povestea adevărată”.

„Dacă trebuie să primească eliberarea condiţionată, lăsaţi legea să-şi urmeze cursul, atâta timp cât totul se face legal... Nu sunt împotriva ca eliberarea condiţionată să-şi urmeze cursul”, a spus el.

Mama Reevei a lansat Fundaţia Reeva Rebecca Steenkamp după ce fiica ei a fost ucisă. Aceasta urmăreşte să educe şi să ajute victimele violenţei şi abuzului.

„După proces, am vrut doar să stau şi să plâng şi să fiu supărată”, a spus June Steenkamp. „Dar apoi m-am gândit: „Nu, trebuie să fac ceva singură. Nu pot să stau şi să plâng, mai degrabă fac ceva.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.