Suprafaţa de joc pe care s-au disputat meciurile din grupa C a Eurobasket2017, la BT Arena din Cluj-Napoca, a ajuns la sala de sport din comuna limitrofă municipiului, Floreşti. Primarul din Floreşti, Horia Şulea, se declară încântat şi a declarat, pentru News.ro, că inaugurarea va avea loc peste două săptămâni cu ocazia unui concurs internaţional de majorete. Preţul plătit după licitaţie: 30.000 de euro, redus cu 70 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suprafaţa de joc oficială (parchetul) de la FIBA Eurobasket2017, competitie ce s-a desfăşurat la Sala Polivalentă Cluj, este la dispoziţia micilor floreşteni pentru a practica sportul la Sala de Sport ANL. Asta, întrucât niciun efort nu este prea mare pentru o dezvoltare sănătoasă, prin educaţie şi sport a tinerei generaţii”, a anunţat primarul din Floreşti, Horia Şulea, care conduce o comunitate de peste 21.000 de locuitori.

El a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că firma din Danemarca, cea care a furnizat suprafaţa pentru Eurobasket, a decis să se îndrepte spre Floreşti, după care s-a făcut licitaţie, iar preţul obţinut a fost unul bun.

FOTO: Facebook/Horia Sulea
FOTO: Facebook/Horia Sulea

”Am făcut licitaţia pe SEAP, iar preţul obţinut, de aproximativ 30.000 de euro, este unul bun, mai ales că a inclus montarea, dar şi o rezervă de 20 la sută. Este o suprafaţă folosită de cei care participă la marile competiţii ale lumii şi sigur că suntem mândri. Personal, ca fost jucător de baschet, unul de calibru mai mic aşa, sunt foarte bucuros că toţi copiii se vor bucura. Suprafaţa asta parcă îţi pune singură mingea în mână. Nu se va juca doar baschet în sală, avem şi grupe de copii la fotbal, dar şi competiţii mari, iar cu una programată peste două săptămâni – Concurs internaţional de majorete – vom inaugura practic noua suprafaţă”, a declarat Horia Şulea, pentru News.ro.

Suprafaţa destinată BT Arena, de aproape 700 de metri pătraţi, pentru meciurile de la Eurobasket2017 a avut costuri estimate la circa 100.000 de euro, fiind nouă. Conducerea BT Arena a decis să nu o achiziţioneze după încheierea competiţiei.

”Noi am considerat că nu era cazul să reţinem suprafaţa, pentru că parchetul original al sălii provine de la acelaşi producător, are cam aceeaşi calitate, iar al nostru, pe care l-am montat la loc după Eurobasket, mai are câteva luni de garanţie”, a explicat, pentru News.ro, şeful BT Arena, Ionuş Rusu.

Şase echipe naţionale – România, Spania, Ungaria, Cehia, Muntenegru şi Croaţia – au evoluat toamna trecută la BT Arena, în grupa C a Eurobasket, o grupă care a ”adunat” la Cluj-Napoca cele mai multe vedete din NBA, 11, între care s-au numărat şi fraţii Pau şi Marc Gasol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.