Tennis Australia, organizatoarea Australian Open, ar fi plătit cheltuielile de judecată în urma apelului formulat de Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei şi pierdut, duminică, la Melbourne, informează presa australiană, citată de lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească costurile judiciare ale vedetei sârbe expulzate”, a scris ediţia australiană a Daily Mail.

Pentru a pleda în favoarea sa, liderul ATP a angajat o echipă de avocaţi de nivel înalt care să-l reprezinte în instanţă.

Tennis Australia nu a negat informaţia că a plătit taxa, pe care o sursă apropiată TA a dezvăluit-o pentru Daily Mail Australia”, se arată în articolul citat.

Costurile estimate nu au fost încă dezvăluite, dar tot conform publicaţiei citate suma ar putea fi în jur de jumătate de milion de dolari australieni (318.000 de euro).

"Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile din justiţie... Nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment (Australian Open), aşa că în cele din urmă contribuabilii îi vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut", a spus sursa publicaţiei citate.

În acelaşi timp, organizatorii Australian Open au refuzat să-i acorde asistenţă juridică jucătoarei cehe Renata Voracova, de asemenea nevaccinată, care a fost şi ea deportată după anularea vizei.

Novak Djokovici, care se opune vaccinării, a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

El a ajuns, luni, la Belgrad, fiind aşteptat la Aeroportul Nikola Tesla de un număr mare de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de fani. Tenismenul nu a discutat cu presa, folosind o altă ieşire pentru a părăsi aeroportul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.