Preşedintele organzaţiei Save the Dogs, Sara Turreta, îi cere, înr-o scrisoare deschisă, Simonei Halep, "campioana mondială de tenis", să se implice în salvarea câinilor fără stăpân din oraşul ei natal, Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Turetta a rugat-o pe fost jucătoare italiană Flavia Pennetta, în calitate de iubitoare de câini, să o ajute ca scrisoarea ei să ajungă la numărul 1 mondial.
 
"Îţi scriu aceste rânduri din România, unde asociaţia pe care o reprezint lucrează de 16 ani în favoarea drepturilor animalelor abandonate. În momentul de faţă eşti cu siguranţă campioana nr. 1 a tenisului feminin şi talentul tău este sub ochii tuturor. Eşti într-adevăr orgoliul ţării tale şi tinerii te consideră drept un exemplu de urmat. Astăzi, dragă Simona, ai de asemenea o mare ocazie: de a deveni nr. 1 şi în drepturile animalelor din oraşul tău Constanţa şi de a folosi infuenţa ta pentru a schimbă lucrurile în mai bine. Din păcate oraşul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman şi crunt", se arată în scrisoarea citată.
 
În continuare, Turreta îi prezintă Simonei Halep situaţia câinilor fără stăpân din Constanţa, care sunt ţinuţi în condiţii insalubre la un adăpost din Ovidiu şi apoi sunt ucişi.

"Banii bugetarilor sunt folosiţi pentru a aplica doar o parte a legii, şi anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie şi sancţionarea abandonului este complet ignorată. Cerinţa mea este să iei atitutide împotrivă acestei situaţii şi să inviţi primarul oraşului Constanţa şi toţi primarii din judeţ să rezilieze contractele cu firmele care deţin câinii care îşi aşteaptă moartea în condiţii atât de inumane. Spune administraţiilor că trebuie să lucreze pentru a preveni fenomenul şi nu doar să gestioneze <varful icebergului>, condamnând în acest mod animalele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate a oamenilor", afirmă preşedintele organizaţiei care are sediul la Cernavodă.

"Sper că vei accepta acest apel şi vei deveni campioana drepturilor animalelor din ţara ta", a încheiat Turetta.

Potrivit site-ului oficial, Save the Dogs and Other Animals a fost înfiinţată pentru a da un răspuns la situaţia tragică care afectează câinii fără stăpân din România, unde din 2001 mii de animale sunt ucise în fiecare an de către autorităţi cu metode brutale. Italianca Sara Turetta a demisionat, în 2002, de la o agenţie de publicitate de prestigiu din Milano, pentru a putea administra un proiect de sterilizare a câinilor la Cernavodă. De atunci, Sara trăieşte între România şi Italia şi se ocupă de strângerea de fonduri, de relaţiile cu instituţiile din România şi din Europa precum şi de dezvoltarea organizaţiei.

Simona Halep este în aceste zile în SUA, unde participă la turneul de la Miami.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.