Opt poliţişti au fost răniţţi, miercuri seară, în violenţele dinaintea meciului Saint-Etienne – Olympique Marseille, în exteriorul stadionului Geoffroy-Guichard, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au fost ţinta mai multor obiecte aruncate de fani ai Olympique Marseille. Ei au suferit contuzii la mâini şi la picioare, unul o fractură de maleolă şi unul o entorsă.

Formaţia Olympique Marseille a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Saint-Etienne, într-un meci din Ligue 1, joc început cu o întârziere de 15 minute din cauza incidentelor între suporteri.

Înaintea partidei au avut loc violenţe între suporterii celor două echipe în exteriorul stadionului Geoffroy-Guichard. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, care au afectat şi persoanele aflate în interiorul arenei. Jucătorii au fost nevoiţi să plece de pe teren în timpul încălzirii până când s-a estompat efectul gazelor lacrimogene.

Olympique Marseille s-a plâns după meci, într-un comunicat, că fanii săi nu au avut acces la meci, autorităţile interzicându-le accesul. Marseille a precizat că autocarele care îi transportau pe suporterii săi au fost atacate de persoane camuflate la sosirea la stadion. Autocarele au suferit daune semnificative. În momentul sosirii echipei Marseille la stadion, suporterii formaţiei au fost blocaţi într-un loc şi au fost ţinta fanilor gazdelor, care au aruncat cărte ei cu numeroase obiecte. În plus, forţele de ordine au reacţionat violent, cu gaze lacrimogene şi un tun de apă. Fanilor nu li s-a permis accesul în stadion din motive neclare, se arată în comunicatul Olympique Marseille.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.