Fostul internaţional sud-african de rugby Chiliboy Ralepelle, în vârstă de 33 de ani, a fost suspendat opt ani pentru dopaj, astfel că probabil cariera sa este încheiată, relatează presa din Africa de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ralepelle a fost depistat pozitiv cu zeranol la un test făcut în ianuarie 2019.

“Sportivul a contestat acuzaţia de dopaj şi a avut oportunitatea de a avea reprezentare legală şi de a-şi prezenta cazul în faţa unei comisii din cadryul tribunalului. Audierile au fost amânate de mai multe ori şi au avut loc într-o perioadă de şase luni. Comisia a decis că sportivul este vinovat de încălcarea regulamentului antidoping”, se arată într-un comunicat al Institutului Sud-african pentru Sport fără Dopaj.

Ralepelle poate face apel în termen de 21 de zile.

Suspendarea este valabilă până la 27 ianuarie 2027.

Chiliboy Ralepelle a mai fost depistat pozitiv de două ori în carieră. La prima testare pozitivă, în 2010, s-a ajuns la concluzia că sportivul nu a fost vinovat şi acesta a primit doar un avertisment. În 2014, Ralepelle a fost suspendat doi ani pentru că a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant, când era legitimat la Toulouse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.