Octavian Bellu şi Mariana Bitang, antrenori ai lotului feminin în perioada în care gimnastele obţineau rezultate excepţionale la competiţiile internaţionale, sunt pe lista candidaţilor propuşi de structurile afiliate pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Gimnastică, informează FRG. Carmencita Constantin, Maria Fumea, Anca Grigoraş şi Ioan Suciu, completează această listă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaţii vor trebui să-şi depună dosarul de înscriere la Secretariatul FRG până cel târziu miercuri, 11 martie 2020.

Dosarele de candidatură vor trece apoi printr-un proces de validare, în baza criteriilor statutare, susţinut în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din data de 12 martie 2020.

Candidaţii astfel validati vor fi supuşi votului în cadrul Adunării Generale ordinare din data de 19 martie 2020.

Mandatul viitorului preşedinte al FRG va fi valid până anul viitor, în 2021.

"Ne bucură faptul că structurile afiliate Federaţiei au dat curs solicitării noastre de a ne transmite nominalizări pentru funcţia de Preşedinte FRG. Gimnastica românească, fie că vorbim de cea artistică sau de cea aerobică, are nevoie de continuitate la nivel managerial. Anul 2020 stă sub semnul Jocurilor Olimpice de la Tokio, însă finalul anului marchează, totodată, startul unui nou ciclu olimpic. Aşadar este deja momentul să privim către viitor şi să luăm deciziile care se impun pentru iniţierea unui proces de redresare, în baza unui plan strategic bine conturat, pe obiective şi tactici de acţiune. Candidaţii propuşi sunt oameni cu o bogată experienţă sportivă la nivel înalt şi avem încredere că printre ei se află şi persoana de care gimnastica românească are nevoie", a declarat Mihai Pârvulescu, de la Departamentul Comunicare al FRG.

La începutul lunii decembrie 2019, Andreea Răducan a demisionat de la preşedinţia FRG, din cauza neînţelegerilor cu membrii Comitetului Executiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.