Preşedintele Daniel Niculae, directorul tehnic Daniel Pancu, antrenorul Cosntantin Schumacher şi managerul Ovidiu Burcă au prezentat, miercuri, proiectul noului club Rapid, obiectivele acestuia. Conducătorii îşi propun să înfiinţeze o academie de fotbal şi ca echipa să promoveze ana de an, până în Liga I. Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a promis că va face toate demersurile ca echipa să se antreneze la ProRapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom începe un proiect de la zero. Lipsa unor valori face ca fotbalul românesc să fie astăzi în colaps şi nu lipsa banilor. Nu lisa banilor este cea mai gravă problemă în fotbalul românesc, ci promiscuitatea, minciuna, incompetenţa. Noi ne dorim să venim cu o nouă filozofie în fotbalul românesc. Dincolo de a aduce echipa Rapid în prim-planul fotbalului românesc, ne dorim să propunem un model educaţional. Primăria se implică în modelarea tinerilor, în educaţie. Dorim să educăm campioni, să educăm oameni, în cadrul unei academii, pe care încercăm să o înfiinţăm în acest an. Suntem tineri, suntem ambiţioşi şi vom reuşi. Vor fi unii suporteri care vor veni din prima lângă noi, vor crede în noi şi îi aşeptăm la stadion. Vor fi alţii care vor fi sceptici, dar vom încerca să-i convingem. Şi vor fi alţii care, indiferent ce vom face, nu vor fi de acord cu noi", a declarat Burcă, într-o conferinţă de presă.

Niculae a aunţat că, în afara susţinerii Primăriei Sectorului 1, echipa va fi sprijinită de sponsori.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Avem un parteneriat cu primăria Sectorului 1 şi cu anumiţi sponsori. Ne vom baza foarte mult, pe lângă prima echipă, pe lângă procesul acesta de a reduce Rapidul în prima ligă a fotbalului românesc, pe o academie de copii şi juniori foarte puternică, deoarece de acolo vin valorile şi trebuie să îndrumăm copiii către sport", a spus Niculae. 

Pancu este convins că această grupare este continuatoarea vechiului Rapid, club care a dat faliment, motiv pentru care a ales să se alăture proiectului.

"Încep cu un mesaj pentru cei care contestă noua echipă a Rapidului, dar care de fapt va fi o continuatoare. Am plecat de la Rapid la Voluntari pentru că nu mai credeam decât în faliment. S-a întâmplat falimentul. Am spus că nu mă alătur niciunei echipe, entităţi, până când nu demonstrează că deţine marca sau sigla şi culorile, Lucrul acesta s-a întâmplat. I-aş întreba pe cei care ne contestă dacă ştie cineva, dacă s-a făcut vreun sondaj, câţi rapidişti cu vârsta între 0 şi 20 de ani mai există în România. Vă spun eu că sunt foarte, foarte puţini. Aici se pleacă la un drum bazat în special pe creşterea copiilor, juniorilor în spiritul rapidist şi noi ne dorim ca pese zece sau 20 de ani numele noastre să rămână pentru eternitate în memoria rapidiştilor", a afirmat Pancu.

Schumacher vrea să-i aibă în lot atât pe Daniel Niculae, cât şi pe Daniel Pancu. "Să te bazezi pe Nico, pe mine mai puţin", i-a spus Pancu antrenorului.

"Sunt bucuros că fac parte din acest proiect, sunt bucuros că rapidişti ca Danel Pancu, Nicolae şi cu mine suntem nişte garanţii pentru acest club. Sperăm ca prin noi toată suflarea rapidistă să vine să creadă în noi şi să vină alături de noi. Suntem de două săptămâni în antrenamente, săptămâna viitoare vom începe campionatul. Am câţiva jucători pe care mă voi baza. Colegii mei s-au intitulat deja director tehnic şi preşedinte, dar îi veţi vedea şi în teren. Ei vor fi în teren şi eu pe bancă şi cred că toţi cei care ţin cu Rapid vor veni în număr mare la sadion. Noi împreună cu ei vom încerca să renaştem Rapidul. Vor mai veni jucători în scurt timp, pentru că dorinţa noastră este să promovăm în fiecare an, ne dorim ca locul nostru să fie în Liga I", a spus el.

Tudorache speră ca echipa şi academia să poată folosi Baza ProRapid: "Primăria a solicitat la Guvern baza ProRapid. Ţelul nostru este ca academia să funcţioneze la ProRapd şi echipa să se antreneze pe acea bază frumoasă care se află în Sectorul 1."

Rapid va evolua pe Stadionul Giuleşti până când vor începe lucrările de modernizare a acestei arene şi va avea un buget de peste 300.000 de euro.

Echipa înfiinţată de Primăria Sectorului I, AS Academia Rapid, care a închiriat marca Rapid de la societatea aflată în lichidare, va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua, CS FC Dinamo, echipa fostului patron dinamovist Nicolae Badea şi de două echipe cu numele Progresul, a decis marţi Comitetul Executiv al AMFB.

Tot în Liga a IV-a va evolua şi formaţia AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a, dar şi echipe de tradiţie din fotbalul românesc precum AFC Carmen, Sportul Studenţesc şi AFC Venus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.