O tânără a făcut o observaţie care i-a salvat viaţa lui Brian "Red" Hamilton, membru al staff-ului tehnic al echipei Vancouver Canucks, la un meci cu Seattle Kraken, disputat la 23 octombrie 2021, informează presa canadiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La partida care a avut loc la Seattle, o spectatoare a echipei gazdă, care a stat în spatele băncii de rezerve a oaspeţilor, a văzut aluniţa de pe gâtul lui Hamilton şi i s-a părut că nu arată bine.

Ea nu a stat pe gânduri şi a scris un mesaj pe telefonul mobil pe care l-a mărit, l-a colorat şi i l-a arătat oficialului: "Aluniţa de pe spatele gâtului tău este posibil canceroasă. Te rog, mergi să consulţi un medic".

"Mesajul pe care mi l-a arătat pe mobil va rămâne pentru totdeauna imprimat în creierul meu şi a făcut posibil ca să rămân în viaţă", a povestit Hamilton.

La două zile după meci, fostul hocheist a mers la medic, unde a aflat că melanomul era într-adevăr cancerigen şi trebuia îndepărtat cât mai repede.

"Observaţia era corectă şi acea aluniţă de pe ceafa mea era un melanom malign şi, datorită insistenţei sale şi intervenţiei rapide a medicilor, a dispărut”, a declarat Hamilton.

Cu ajutorul Seattle Times, Hamilton a aflat numele tinerei care i-a salvat viaţa: Nadia Popovici, care a lucrat ca voluntar în secţia de oncologie, viitoare studentă la medicină, în vârstă de 22 de ani. Ea a declarat că a văzut acel tip de melanom la pacienţi în timpul stagiilor efectuate în spital.

"S-a uitat la telefonul meu şi a plecat. M-am gândit că poate era deja conştient de problemă. Sunt atât de bucuroasă că am putut să ajut", a spus Popovici.

Cele două echipe s-au întâlnit din nou sâmbătă şi au decis să facă, împreună, o donaţie de 10.000 de dolari pentru ca Nadia să-şi înceapă studiile de medicină.

"Ea mi-a prelungit viaţa. Am o familie minunată, o fiică minunată. Ea mi-a salvat viaţa. Nu m-a scos dintr-o maşină în flăcări, ca într-o poveste extraordinară, ci m-a scos dintr-un foc lent. Vreau să ştiţi cu toţii că nu este vorba despre mine. Este vorba despre o persoană incredibilă care îşi face timp pentru a observa ceva îngrijorător şi apoi găseşte o modalitate de a anunţa în haosul unui joc de hochei. A făcut tot posibilul să-mi atragă atenţia din tribune, în timp ce îmi făceam treaba pe banca echipei Canucks”, a spus Hamilton, care a precizat că aluniţa i-ar fi pus viaţa în pericol dacă ar fi neglijat-o în continuare.

Popovici este originară din Vancouver, dar, după despărţirea părinilor, s-a mutat cu mama ei 200 de kilometri sud, la Seattle. Tânăra a declarat că ea şi mama ei sunt înfocaţi fani ai echipei Canucks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.