O scrimeră în vârstă de 17 ani din Uzbekistan a acuzat trei sportivi italieni că au violat-o în timpul unui stagiu de pregătire în Italia, în august 2023, a relatat duminică cotidianul Il Messaggero, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele ar fi avut loc în perioada 4-5 august, la Chianciano Terme, în apropiere de Siena (centrul Toscanei), unde se aflau membri ai mai multor federaţii de scrimă.

Când s-a trezit, sportiva a văzut trei tineri, membri ai echipei italiene de juniori. "Unul era deasupra ei, altul se îmbrăca şi un al treilea dormea", scrie Il Messaggero.

Corpul o durea şi nu îşi amintea ce se întâmplase, însă ea şi-a dat seama că fusese violată în grup.

A mers la spitalul din Roma pentru examene medicale şi a depus o plângere.

Potrivit Ansa, în timpul examinărilor au fost găsite urme de alcool şi droguri în sângele fetei. O anchetă este încă în curs de desfăşurare la procuratura din Siena.

Avocatul ei deplânge faptul că nu s-a luat încă nicio măsură împotriva presupuşilor agresori, pe care ar putea să-i întâlnească la competiţii. "O suferinţă suplimentară şi o umilinţă inacceptabilă", insistă Luciano Guidarelli. De asemenea, avocatul a acuzat Federaţia Italiană de Scrimă (FIS) de "lipsă de reacţie" şi a criticat-o pentru că nu i-a suspendat pe cei trei presupuşi agresori.

Într-un comunicat publicat duminică, FIS a precizat că a fost în contact în mai multe rânduri cu parchetul în cauză, "respectând confidenţialitatea anchetei", şi cu avocatul reclamantei, şi că şi-a manifestat disponibilitatea de a se constitui parte civilă în cazul unui proces. Presupusa victimă, care concurează pentru Uzbekistan, dar are altă naţionalitate, are deja un palmares impresionant în scrimă la sabie şi este numărul unu mondial în categoria sa, potrivit Il Messaggero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.