Sportiva italiană Irma Testa, în vârstă de 23 de ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box, şi-a dezvăluit orientarea homosexuală într-un interviu pentru Vanity Fair Italia, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund. Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră”, a afirmat pugilista.

Irma Testa a urmat prin dezvăluirile sale exemplul pugilistei britanice Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra şi Rio) şi al sportivei irlandeze Kellie Harrington, campioană olimpică tot la box.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.