Gimnasta australiană Georgia Godwin, în vârstă de 20 de ani, a declarat că o întâlnire cu Nadia Comăneci a făcut-o să-şi continue cariera şi să devină o sportivă mai bună. Godwin are şanse mari să fie selecţionată în echipa Australiei pentru Jocurile Commonwealth-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2014, Godwin a fost pentru prima dată invitată la un concurs în străinătate, în SUA. Competiţia a avut loc sub patronajul Nadiei Comâneci, chiar în oraşul în care locuieşte fosta mare gimnastă, Oklahoma.

"Nadia nu trebuie să vină şi să ne vorbească (n.r. - gimnastelor australiene), dar a făcut-o. Ea obţinut toate acele note perfecte, în cariera ei. Când cineva de rangul Nadiei îţi spune ceva, se lipeşte de tine. Nadia a fost foarte drăguţă şi cu picioarele pe pământ. Ea ne-a spus să continuăm să muncim din greu, deoarece vom ajunge acolo într-o zi şi să nu lăsăm pe altcineva să ne spună altceva", a declarat Godwin, pentru The Curier Mail.

 

Ea este favorită să prindă echipa Australiei după ce a câştigat ultimele două competiţii de selecţie la Canberra şi a terminat în primele 13 gimnaste la Campionatele Mondiale din Canada. Începând de joi, Godwin va concura la etapa de Cupă Mondială de la Melbourne.

Cuvintele Nadiei au determinat-o să lupte pentru excelenţă, mai ales în momentele grelele, în care o accidentare a privat-o de participarea la JO de la Rio, făcând-o să se gândească la retragere. Godwin păstrează o fotografie cu Nadia lângă patul ei, pentru a nu-i slăbi motivaţia de a deveni o sportivă mai bună.

"Ţin pe masă o fotografie cu Nadia şi cu toate fetele, ca să o văd de fiecare dată când mă trezesc. Uneori, mi-e greu să mă dau jos din pat după ce mă trezesc, de aceea e bine să ţin poza aceea aproape, dar şi alte fotografii din cadrul altor competiţii. Sunt bune să-mi reamintească tot ce am experimentat şi mă ajută să mă motivez să mă antrenez mai mult pentru a putea reprezenta Australia", a precizat ea.

Jocurile Commonwealth-ului vor începe la 28 februerie, la Gold Coast, Queensland, Australia, chiar în oraşul în care s-a născut Georgia Godwin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.