Ye Zhaoying, fostă campioană chineză la badminton, a declarat că a fost forţată să piardă la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, pentru ca o compatrioată să aibă şanse mai mari la aur, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zhaoying, medaliată cu bronz în 2000, la individual, a mărturisit că staful i-a cerut să piardă semifinala cu Gong Zhichao, pentru ca aceasta din urmă să nu obosească prea tare înaintea finalei cu daneza Camilla Martin.

“Mi-au spus asta înainte de meci. Trebuia să nu o obosesc prea tare, să pierd în două seturi”, a spus fosta sportivă într-un interviu pentru televiziunea daneză TV2.

Ea nu a precizat cine anume i-a cerut să cedeze în semifinale. “Te simţi neputincioasă, pentru că  eşti singură împotriva sistemului. Jocurile Olimpice reprezintă o ocazie unică în viaţa unui sportiv. Însă eu nu puteam să mă opun sistemului”, a adăugat Ye Zhaoying.

Gong Zhichao a obţinut medalia de aur la Sydney, învingând-o în finală pe Camilla Martin.

Interviul cu Ye Zhaoying a fost făcut la Malaga, unde fosta sportivă trăieşte în exil împreună cu soţul ei, fostul foftbalist Hao Haidong.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.