Elveţianca Estelle Balet, în vârstă de 21 de ani, câştigătoare în 2015 a Freeride World Tour, a decedat, marţi, în timp ce filma un videoclip în munţii din ţara sa, după ce un bloc de zăpadă s-a desprins şi a lovit-o, târând-o pe o pantă abruptă şi stâncoasă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a produs în apropiere de Orsieres, iar încercările salvamontiştilor de a o salva au fost fără succes, a anunţat poliţia din cantonul Valais.

Balet era al doilea sportiv care cobora în acea zonă, în timpul filmărilor de marţi. Ea purta un dispozitiv de localizare în caz de avalanşă, cască şi un "airbag" pentru a creşte şansele de supravieţuire la rostogolirea pe zăpadă.

Salvatorii au găsit-o pe Balet neacoperită de zăpadă. "În ciuda eforturilor imediate de resuscitare, decesul a fost constatat în locul în care a fost descoperită", au adăugat poliţiştii, precizând că o investigaţie a fost deschisă pentru a se stabili cauzele accidentului.

Anul trecut, Balet a devenit cea mai tânără campioană a Freeride World Tour, o competiţie în care schiori şi practicanţi de snowboard coboară pe pante abrupte stâncoase neamenjate. Concursurile sunt uneori oprite din cauza avalanşelor, aşa cum s-a întâmplat în februarie, în Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.