Comisa de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a anunţat, luni, deschiderea unei anchete după insultele rasiste care l-au vizat pe fundaşul echipei Napoli Kalidou Koulibaly, duminică, la Florenţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu privire la expresiile de natură rasistă ale unor suporteri ai echipei Fiorentina la adresa jucătorului formaţiei Napoli, Kalidou Koulibaly, parchetul federal a deschis o anchetă după ce a luat la cunoştinţă rapoartele propriilor inspectori şi declaraţia jucătorului", se arată într-un scurt comunicat la FIGC.

Forul a precizat că va contacta şi poliţia din Florenţa pentru a obţine informaţii pentru ancheta sa.

Fiorentina i-a cerut iertare lui Kalidou Koulibaly, care a fost vizat după meci de scandările rasiste ale spectatorilor. În aceaşi sutuaţie au fost şi coechipierii săi Victor Osimhen şi Frank Zambo Anguissa, potrivit DAZN.

Fără să menţioneze direct acest incident, Osimhen a publicat un mesaj spunând "Nu rasismului", în italiană şi engleză.

Kalidou Koulibaly a postat un alt mesaj, pe Instagram, în italiană, franceză şi engleză, cerând ca susţinătorii care l-au insultat să fie interzişi "pentru totdeauna" de pe stadioane.

"Maimuţă nenorocită. Aşa m-au numit. Aceşti oameni nu au nicio legătură cu sportul. Ei trebuie identificaţi şi ţinuţi în afara stadioanelor: pentru totdeauna", a scris el pe contul său de Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.