Numărul de spectatori acceptaţi pe terenurile de la Roland Garros ar putea fi scăzut de la 5.000 la 1.000, în urma unei decizii a guvernului francez, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat reducerea numărului de spectatori la evenimentele în aer liber la o mie de persoane, în 11 oraşe, inclusiv Paris, în urma creşterii răspândirii noului coronavirus

Deşi decizia, care va intra în vigoare sâmbătă, nu a fost adusă oficial la cunoştinţă organizatorilor French Open, aceştia se aşteaptă la o diminuare a numărului de spectatori care pot intra în complexul de la Roland Garros.

"Suntem pe un imens sit, de 12 hectare, în aer liber. Este mult mai sigur să fii la Roland Garros, cu o mască, să urmăreşti un meci sportiv, decât să mergi cu metroul, să mergi la supermarket sau într-un amfiteatru, la universitate. Aşteptăm. Astăzi (n.r. - joi) nu avem noutăţi. Este extrem de frustrant pentru noi", a declarat Guy Forget, directorul turneului.

Iniţial, organizatorii ar fi vrut să mizeze pe 20.000 de spectatori în primele zile ale turneului care începe duminică, apoi au fost nevoiţi să accepte 11.500 şi ulterior 5.000 pe zi. Însă numărul de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a continuat să crească în multe regiuni ale Franţei, iar gruvernul francez a înăsprit măsurile de distanţare fizică.

Programat iniţial să ia startul la finalul lunii mai, French Open a fost amânat patru luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.