Simona Halep a reuşit probabil cel mai mare număr de lovituri direct câştigătoare într-un meci din carieră, 50, în semifinale Australian Open cu Angelique Kerber, ceea ce confirmă transformarea ofensivă a jucătoarei numărul 1 mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată la conferinţa de presă dacă acesta este cel mai mare număr de lovituri câştigătoare dintr-un meci, Halep a răspuns: "Cred că da. Sper să nu fie ultimul."

Comparativ cu această abrodare ofensivă, Halep a avut numai 27 de lovituri câştigătoare în partida de 3h45 cu Lauren Davis din turul al treilea. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Joi, Simona Halep a comis 50 de erori neforţate. Însă Kerber a avut un raport de lovituri câştigătoare/erori neforţate de 33-34.

Alte date statistice din meciul Halep-Kerber:

Aşi: 6-0;

Duble greşeli: 3-0;

Proporţia de reuşită a primului serviciu: 68% - 71%;

Proporţia de puncte câştigate cu primul serviciu: 67% - 52%;

Proporţia de puncte câştigate cu al doilea serviciu: 33% - 42%;

Mingi de break fructificate: 9/22 (41%) - 7/7 (100%);

Total puncte câştigate: 116-103.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

Finala turneului Australian Open, dintre Simona Halep, locul I WTA, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.30, pe Rod Laver Arena din Melbourne Park.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.