Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată, anunţă presa internaţională. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

Serviciile vamale australiene au anunţat că vor "continua să se asigure că toţi cei care sosesc la frontieră respectă regulile şi cerinţele de intrare în ţară". Potrivit acestora, "viza lui Djokovici a fost anulată şi străinii care au viza anulată vor fi reţinuţi şi expulzaţi din Australia".

Tot miercuri, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat la telefon cu Novak Djokovici, liderul tenisului mondial, care era ţinut de peste 7 ore într-o încăpere de pe aeroportul din Melbourne.

"I-am spus că Serbia este alături de el. Facem tot ce putem ca hărţuirea liderului mondial din tenis să se încheie", a declarat Vucic, conform The Telegraph.

Jurnalistul Oliver Brown de la publicaţia menţionată susţine că sunt şanse mari ca Djokovici să fie nevoit să revină în Serbia. În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia.

Djokovici este în custodia poliţiei de frontieră australiene de peste 7 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după trei ore.

Tatăl sportivului afirmă că fiul său este ţinut captiv.

Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză.

El ar fi urmat să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Însă staful său nu a completat corect cererea de viză.

Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent.

Djokovici a aterizat pe aeroportul Tullamarine din Melbourne şi aşteaptă o decizie. El nu a vorbit despre statutul său de vaccinare, dar anul trecut a spus că se împotriveşte vaccinării.

Poliţia de frontieră a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea lui Djokovici, relatează ziarul Age din Melbourne.

Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că vedetei tenisului i se va refuza intrarea în ţară dacă nu oferă dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Scott Morrison a spus că jucătorul de tenis "ar putea fi în următorul avion acasă" dacă dovezile sunt insuficiente.

Deşi el a primit acceptul de a evolua la Australian Open, totuşi jucătorul are nevoie şi de acordul autorităţilor pentru a intra pe teritorul Australiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.