Tenismenul Hyeon Chung, locul 58 ATP, a devenit, luni, primul sud-coreean din istorie calificat în sferturile de finală ale unui grand slam, la Australian Open, după ce l-a învins, cu 7-6 (4), 7-5, 7-6 (3), pe sârbul Novak Djokovici, locul 14 mondial şi cap de serie numărul 14, de şase ori învingător la Melbourne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chung s-a impus în trei ore şi 21 de minute, în faţa unui jucător care a evoluat la AusOpen, după mai multe luni de pauză, cauzate de o accidentare la cot. Niciun jucător şi nicio jucătoare din Coreea de Sud nu a mai atins o asemenea fază la un grand slam.

El va evolua în sferturi cu americanul Tennys Sandgren, locul 97 ATP. Acesta din urmă l-a învins, luni, cu scorul de 6-2, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (7), 6-3, pe austriacul Dominic Thiem, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 5, calificându-se pentru prima dată în sferturile de finală la Melbourne, după aproape patru ore de joc.

Tot luni, elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP, a trecut, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), 6-2, de ungurul Marton Fucsovics, locul 80 ATP, în optimi. Deţinătorul trofeului s-a calificat pentru a 14-a oară în sferturi la Melbourne, după puţin peste două ore de joc.

Federer, de cinci ori câştigător la Melbourne, va evolua în faza următoare cu cehul Tomas Berdych, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 19, care l-a învins, cu 6-1, 6-4, 6-4, pe italianul Fabio Fognini, locul 25 ATP şi cap de serie numărul 25, în două ore şi opt minute. Federer conduce cu 19-6 în întâlnirile cu Berdych.

Duminică, au fost stabilite primele două partide din sferturile de finală ale AusOpen: Rafael Nadal (Spania), locul I ATP - Marin Cilic (Croaţia), locul 6 ATP şi cap de serie numărul 6, respectiv Grigor Dimitrov (Bulgaria), locul 3 ATP şi cap de serie numărul 3 - Kyle Edmund (Marea Britanie), locul 49 ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.