Ministrul Eduard Novak a declarat, duminică seară, că David Popovici este un model de urmat şi că nataţia trebuie ajutată în România, trebuie să fie construite bazine. Novak i-a mulţumit lui Popovici pentru că l-a făcut “mândru iarăşi de această ţară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri şi am simţit într-adevăr că suntem uniţi, suntem puternici şi încă o dată s-a demonstrat, David ne-a demonstrat că sportul ne uneşte. Sportul este cel mai bun ambasador, ne face mândri că suntem români. De foarte mulţi ani n-am trăit aceste clipe şi vreau să-i mulţumesc lui David Popovici, care câteva zile a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile tuturor românilor. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Astăzi suntem aici într-un moment istoric în care putem să sperăm să România poate să devină sportul pe care-l dorim. Guvernul a înţeles că sportul este important pentru România. A devenit o stea David Popovici a României care va fi cu siguranţă foarte mulţi ani acolo. Acesta este doar începutul. Cu siguranţă talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, prin disciplina sa a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. El este modelul de urmat. El va motiva toată ţara şi noi suntem îndatoraţi să construim bazine, să ajutăm acest sport. Avem un diamant în România. Noi toţi trebuie să sprijinim astfel de valori în România. Îţi mulţumesc, David, pentru că m-ai făcut să fiu mândru iarăşi de această ţară”, a spus Novak.

Ministrul i-a înmânat dublului campion mondial un trofeu şi un cec de 200.000 de euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.