Noua campioană mondială la fotbal va fi desemnată astăzi, după finala dintre Franţa şi Croaţia, programată de la ora 18.00, la Moscova, pe Stadionul Lujniki.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei.

Croaţia se află pentru prima oară în finala Cupei Mondiale, fiind a 13-a echipă din istorie calificată în ultimul act. În 1998, Croaţia a ocupat locul 3 la CM, fiind eliminată în semifinale chiar de Franţa.

Didier Deschamps poate deveni al treilea selecţioner care câştigă finala CM din postura de antrenor şi jucător, după brazilianul Mario Zagallo şi germanul Franz Beckenbauer.

Franţa a câştigat grupa C, după ce a învins Australia, scor 2-1, Peru, scor 1-0 şi a remizat cu Danemarca, scor 0-0.

În optimi, Franţa a trecut de Argentina, scor 4-3, în sferturi de Uruguay, scor 2-0, iar în semifinale de Belgia, scor 1-0.

Croaţia s-a impus în grupa D, cu trei victorii: 2-0 cu Nigeria, 3-0 cu Argentina şi 2-1 cu Islanda.

În optimi, Croaţia a trecut de Danemarca, scor 4-3, la loviturile de departajare, în sferturi de Rusia, tot la loviturile de departajare, scor 6-5, iar în semifinale de Anglia, scor 2-1, după prelungiri.

Echipe probabile:

Franţa: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba, Ngolo Kante - Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi - Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps

Croaţia: Danijel Subasici - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinici - Ivan Rakitici, Marcelo Brozovici - Ante Rebici, Luka Modrici, Ivan Perisici - Mario Mandzukici. Selecţioner: Zlatko Dalici

Meciul va fi arbitrat de arbitrul argentinian Nestor Pitana, ajutat de asistenţii Hernan Maidana şi Juan P. Belatti, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Meciul va fi transmis de TVR 1 şi TVR HD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.