Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gibbs a anunţat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer şi din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie).

"Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare. Chirurgul are încredere că operaţia va fi suficientă pentru a regla această problemă", a declarat jucătoarea americană.

Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie.

Ea a jucat apoi în calificări la Toronto şi în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I.

Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua, marţi, cu o jucătoare venită din calificări, americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, în primul tur al US Open, ultimul grand slam al anului.

Gibbs, 26 de ani, a mai jucat o dată cu Halep, anul trecut, în turul I al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1.

Partida de la US Open va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marţi, după ora 20.00, după un meci de simplu masculin, Stefanos Tsitsipas - Andrei Rublev, care începe la ora 18.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.