Pilotul echipei Mercedes Nico Rosberg a câştigat a doua cursă consecutivă în 2016, Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, disputat, duminică, pe circuitul de la Sakhir, germanul fiind urmat de finlandezul Kimi Raikkonen (+10.282 secunde) de la Ferrari şi de britanicul Lewis Hamilton (+30.148), tot de la Mercedes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locul al patrulea a fost ocupat de australianul Daniel Ricciardo (+1:02.494) de la Red Bull, al cincilea a trecut linia de sosire francezul Romain Grosjean (+1:18.299) de la Haas, iar al şaselea a fost olandezul Max Verstappen (Toro Rosso, +1:20.929).

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine rusul Danil Kviat (Red Bull), brazilianul Felipe Massa de la Williams, finlandezul Valtteri Bottas (WIlliams) şi belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda). Toţi aceşti piloţi au trecut liniade sosire la un tur după învingător.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Al doilea pilot Ferrari, germanul Sebastian Vettel, a abandonat la Sakhir în turul de încălzire, din cauza unor probleme la motor.

Câştigătorul cursei a fost stabilit, practic, în primul viraj al MP al Bahrainului. Hamilton, aflat în pole position, a pornit lent şi a fost depăşit de colegul său Rosberg, clasat pe locul 2 al grilei. În absenţa lui Vettel, care nu a mai văzut de pe locul 3 al grilei cum se sting luminile roşii ale semafoarelor, Hamilton a trebuit să facă faţă asaltului piloţilor Williams. Campionul mondial en titre a fost aproape să fie întrecut şi de Bottas, astfel că a încercat să-i trântească "uşa" în faţă finlandezului, care nu a mai putut evita contactul cu monopostul Mercedes. Însă vinovat de coliziune a fost găsit Bottas de comisarii cursei, care l-au penalizat pe pilotul de la Williams cu o trecere suplimentară pe la boxe.

Hamilton a ajuns pe locul 9 după acest incident, dar a reuşit să urce în ierarhie până pe locul al treilea.

Şi Raikkonen, locul 4 pe grilă, a avut un start slab, fiind depăşit de monoposturile Williams şi de maşina Red Bull a lui Daniel Ricciardo. Pilotul de la Ferrari a recuperat şi a urcat repede pe locul al doilea, după Rosberg.

Ajuns în frunte după primul viraj, Nico Rosberg a condus fără greşeală până la final, trecându-şi în palmares a doua victorie în acest sezon, a cincea consecutivă, dacă ţinem cont că el a câştigat şi ultimele trei etape din 2015, şi a16-a din carieră. Raikkonen a trecut linia de sosire al doilea, nereuşind să se apropie de Rosberg, dar putând să-l ţină la distanţă pe campionul Hamilton, clasat al treilea.

Forma bună a echipei debutante Haas continuă. După ce Grosjean a ocupat locul al şaselea la Melbourne, francezul a promovat un loc la Sakhir şi a terminat al cincilea, după Ricciardo, dar înaintea ambelor monoposturi Wlliams.

Stoffel Vandoorne l-a înlocuit la această cursă pe spaniolul Fernando Alonso, căruia medicii nu i-au permis să concureze după accidentul suferit la la Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului. Campionul din GP2 a obţinut un punct la debutul său în F1, primul pentru McLaren-Honda în acest sezon. Colegul său, Jenson Button, a fost nevoit să abandoneze.

După două etape, clasamentul piloţilor (primele zece poziţii) este următorul:

1. Nico Rosberg  50 de puncte;

2. Lewis Hamilton 33;

3. Daniel Ricciardo  24;

4. Kimi Raikkonen 18;

5. Romain Grosjean 18;

6. Sebastian Vettel 15;

7. Felipe Massa 14;

8. Max Verstappen 9;

9. Nico Hulkenberg  6;

10. Danil Kviat  6.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1.  Mercedes  83 de puncte;

2. Ferrari  33;

3.  Red Bull  30;

4. Williams  20;

5.  Haas F1  18;

6.  Toro Rosso  11;

7.  Force India  6;

8.  McLaren  1;

9-11.  Renault, Sauber, Manor  0.

A treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Chinei, va avea loc, la 17 aprilie, la Shanghai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.