Tenismenul australian Nick Kyrgios, locul 102 ATP, celebru pentru scandalurile pe care le provoacă la jocuri, a avut o nouă ieşire necontrolată, una de proporţii, în care s-a ales inclusiv cu ghem pierdut, la meciul cu italianul Jannick Sinner, locul 11 ATP, disputat, marţi, în sferturile de finală ale Miami Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condus cu 5-3 în tie-break-ul primului set, Kyrgios a primit un punct de penalizare pentru comportament nesportiv, apoi a făcut dublă greşeală şi a pierdut setul. În timp ce Sinner s-a îndreptat către scunul său pentru pauză, Kyrgios şi-a lansat atacul la adresa arbitrului de scaun Carlos Bernardes, cu care australianul a mai avut confruntări anteriaore, cel mai recent în timpul înfrângerii suferite în faţa lui Rafael Nadal, în sferturile de finală de la Indian Wells.

Potrivit news.com.au, Kyrgios s-a plâns că nu a făcut nimic ca să merite o penalizare pentru comportament nesportiv şi a ţipat la Bernardes, întrerupându-l în mod repetat pe arbitrul care încerca să se explice.

"Nici măcar nu ţi-am spus nimic. Ce? Ce inseamna asta? Ce este nesportiv în asta? Ce este nesportiv? Dar ce este nesportiv? Vorbeam cu prietenul meu", a spus Kyrgios.

El a cerut, probabil, să se plângă supervizorului, strigând: "Vreau să vorbesc cu cineva. Adu-mi pe cineva. Adu-mi pe cineva acum!”

Jucătorul de 26 de ani şi-a zdrobit apoi racheta pământ, primind înca o încălcare a codului de conduită, care l-a costat ghemul de deschidere al setului doi, adică a început de la 0-1.

"Ce este de fapt în neregulă cu tine?" l-a întrebat Kyrgios pe Bernardes. "Vreau cu adevărat să ştiu ce este în neregulă!"

Haosul a continuat când un fan a pătruns pe teren pentru a încerca să facă un selfie cu Kyrgios, determinând agenţii de securitate să intervină.

Lucrurile nu s-au îmbunătăţit cu nimic pentru Kyrgios în setul secund, pe care de asemenea l-a pierdut, cu 3-6.

Potrivit jurnalistului de tenis de la The Telegraph, Simon Briggs, Kyrgios i-a făcut o solicitare directă.

"Nu sunt obişnuit să fiu abordat de pe teren în mijlocul meciurilor, dar Nick Kyrgios mi-a sugerat să scriu <despre arbitri şi despre cum sunt ei>", a scris Briggs pe Twitter.

Jurnalistul Tumaini Carayol de la The Guardian a sintetizat, tot pe Twitter, ce s-a întâmplat de la 3-5 în tie-break:

- Comportament nesportiv, punct de penalizare pentru Kyrgios;

- Dublă greşeală Nick Kyrgios la minge de set;

- Nick Kyrgios zbiară la arbitru Bernardes;

- Nick Kyrgios îşi distruge racheta, ghem de penalitate la serviciu;

- Un fan intră pe teren pentru un selfie;

- Sinner nu scote un cuvânt şi conduce cu 7-6 (3), 2-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.