O femeie braziliană fără acte îl acuză pe fostul atacant al PSG, Neymar, că a exploatat-o aproape doi ani. Jucătorul a fost citat să se prezinte la tribunalul muncii din Saint-Germain-en-Laye, relatează Le Figaro, citând Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia, în vârstă de 35 de ani, angajată casnică, îl acuză pe fotbalist de angajare la negru, serviciile fiind prestate şapte zile pe săptămână, între ianuarie 2021 şi octombrie 2022.

Susţinută de documente, femeia susţine că a fost plătită în numerar de către jucătorul care evolua pe atunci la clubul parizian şi locuia în casa sa din Bougival.

"Neymar a profitat de situaţia precară a clientei noastre pentru a-i impune condiţii de muncă nedemne, încălcând cele mai elementare reguli ale dreptului muncii", au declarat avocaţii reclamantei, Caroline Toby şi Vincent Champetier, pentru Le Parisien.

Aceştia spun că i-au trimis o scrisoare recomandată lui Neymar pentru a încerca să rezolve situaţia pe cale amiabilă, dar nu au primit încă un răspuns.

Angajata casnică, forţată să lucreze cu două săptămâni înainte de a naşte

Notându-şi orele de lucru într-un mic caiet, brazilianca lucra 60 de ore pe săptămână, cu 20 de ore mai mult decât durata standard de lucru pentru un lucrător domestic.

De asemenea, ea l-a acuzat pe starul brazilian că a obligat-o să vină la serviciu cu până la 15 zile înainte de naşterea prematură a celui de-al patrulea copil al său, jucătorul nedându-i nicio veste după aceea.

Angajata ar pretinde de la el 368.000 de euro, în contextul în care ziarul parizian menţionează un "ritm infernal", "neplata orelor suplimentare" şi "lipsa concediilor plătite sau a urmăririi medicale".

Neymar se află în prezent sub contract cu clubul saudit Al-Hilal, aflat la mare distanţă de Paris, şi riscă astfel sancţiuni penale. Unul dintre reprezentanţii săi de comunicare, Day Crespo, contactat de Le Parisien, a refuzat să comenteze pe această temă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.