Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, miercuri, că este convins că va ajunge la un acord pentru stingerea litigiilor cu fostul acţionar Nicolae Badea, căruia îi datorează două milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prioritatea mea, atunci când am preluat Dinamo, a fost să salvez clubul din colapsul financiar în care se afla. La asta am lucrat până acum şi cred că am reuşit să aduc clubul pe linia de plutire. Dinamo a fost şi rămâne o prioritate pentru mine, iar consecinţa directă este că celelalte litigii personale au fost lăsate în planul secund. Sunt convins că împreună cu domnul Badea vom găsi soluţii pentru rezolvarea acestei probleme pentru că sunt sigur că ambii vrem, în primul rând, binele lui Dinamo", a declarat Negoiţă.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sechestrul pe acţiunile deţinute de omul de afaceri Ionuţ Negoiţă la FC Dinamo, până când acesta va achita o datorie de două milioane de euro către fostul acţionar dinamovist Nicolae Badea. Decizia este definitivă.

La mijlocul lunii noiembrie 2016, Tribunalul Bucureşti a decis instituirea sechestrului asigurator asupra acţiunilor deţinute de Ionuţ Negoiţă la FC Dinamo, în baza unei datorii de 2 milioane de euro pe care omul de afaceri o are faţă de fostul acţionar Nicolae Badea.

Negoiţă a făcut apel la această decizie.

Punerea sub sechestru a acţiunilor deţinute de Negoiţă urmează unei alte decizii a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a stabilit datoria faţă de Nicolae Badea.

Negoiţă a devenit acţionar al FC Dinamo în vara anului 2012, când a preluat 30 la sută dint acţiunile clubului, deţinute de Cristian Borcea. Actualul patron al "alb-roşilor" a devenit acţionar majoritar în martie 2013, după ce a preluat şi acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.

Fostul acţionar dinamovist Vasile Turcu explica, la 17 noiembrie 2016, că actualul proprietar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, nu a plătit acţiunile la societatea ce deţine clubul "alb-roşu", pe care le-a preluat de la Nicolae Badea

"Acţiunile pe care Nicolae Badea i le-a cedat lui Ionuţ Negoiţă au fost mai mult de două milioane. Tranzacţia s-a încheiat la preluarea pachetului majoritar de acţiuni, urmând ca în 12 luni sau în 16 luni să i se achite domnului preşedinte Nicolae Badea suma de... Nu s-a achitat nici în ziua de azi. De fapt acţiunile lui Dinamo sunt ale lui Nicolae Badea pentru că Negoiţă nu le-a achitat. Domnul Nicolae Badea, ca orice creditor, pune sechestru pe acţiuni, pe bunuri. El a pus sechestru asigurator pe tot pachetul de acţiuni. Dacă nu primeşte banii, domnul Nicolae Badea intră în posesia acţiunilor şi le poate vinde altcuiva. Scandenţa cred că a trecut de vreo trei ani, Negoiţă a tot amânat, a tot amânat", a declarat atunci Vasile Turcu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.