Finanţatorul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, luni seară, că se va retrage de la conducerea grupării dinamoviste dacă nu se va reconstrui stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar fi de râs dacă nu s-ar construi stadionul, nu se face pentru mine, eu cred că fără Dinamo şi Steaua ar fi un campionat prost. Dacă nu se face stadionul, mă retrag de la Dinamo, văd cui dau echipa, ar fi ceva rău să nu se ajungă la o înţelegere. Sper să se realizeze, sper să ieşim din această stare aberantă, de neexplicat, cum e şi la Steaua. Cum să nu-i laşi să joace cu sigla Steaua, când au făcut rezultate? Am vorbit cu Badea, e de acord, face tot ce poate, sunt convins că se va găsi o soluţie. Facem ce putem ca lucrurile să meargă cât mai bine, să avem o construcţie serioasă", a declarat Negoiţă la Digisport.

Patru stadioane se află în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cele Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

Dintre cele patru stadioane aflate în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, arena Arcul de Triumf, este în faza cea mai avansată, urmând să înceapă lucrările în vara acestui an. Arenele Steaua şi Rapid se află în faza de obţinere a autorizaţiilor de construire.

Conform planului întocmit de CNI, cele patru stadioane vor fi încadrate la finalul reconstrucţiei în categoria a IV-a UEFA, după cum urmează: Dinamo – 20-25.000 de locuri, Steaua – până la 30.000 de locuri, Rapid – 15-20.000 de locuri şi Arcul de Triumf – 8.000 de locuri. Conform estimărilor, având în vedere că un loc va costa 1500-1600 de euro, suma totală pentru reconstrucţia celor patru arene se va ridica la aproximativ 105 milioane de euro.

Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Naţională urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.