Foştii fotbalişti Rodion Cămătaru şi Emil Săndoi i-au vizitat la antrenament, la Craiova, pe componenţii naţionalei masculine de handbal a României, pentru a-i încuraja înaintea meciului de joi cu Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săndoi s-a declarat încrezător înaintea partidei de joi. "Publicul oltean a fost de fiecare dată aproape de echipele naţionale, iar în ultima perioadă se simte un reviriment şi al sporturilor de echipă odată cu noua Sală Polivalentă. Am încredere în Vali Ghionea că va conduce echipa spre o victorie importantă. Este un jucător cu experienţă la cel mai înalt nivel şi a reprezintă cu cinste Oltenia la naţională. Nu este el inter, ci doar extremă, dar şi eu eram golgheter ca fundaş", a spus Săndoi.

Rodion Cămătaru a afirmat că încurajările publicului vor conta foarte mult la meciul cu Belarus. "Va conta mult aportul publicului din Craiova şi sper să fie al optulea jucator. Poate Vali Ghionea va fi Băluţă al naţionalei de handbal, ca sa glumesc puţin....doar că într-un meci oficial. Sincer, ţinând cont şi de postul meu, pot zice că cea mai bună apărare este atacul, aşa că îmi doresc ca România să facă un joc spectaculos care să ridice publicul în picioare", a adăugat Cămătaru.

Naţionala antrenată de Xavi Pascual se află la Craiova, unde joi, de la ora 19.00, va disputa penultimul meci din grupa a 2-a contând pentru preliminariile CE din 2018. Tricolorii vor întâlni Belarus.

Meciul de joi, cu Belarus, penultimul din grupa a 2-a, este foarte important pentru România, care ocupă locul 3 în clasament (4 puncte), faţă de adversară, aflată pe 2 (5).

În primele patru partide, România a obţinut două victorii, 26-23 cu Belarus şi 28-23 cu Polonia, dar şi două eşecuri, ambele cu Serbia (22-23, 22-27).

Ultimul meci din grupă pentru tricolori va fi în 18 iunie, în deplasare, cu Polonia.

Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.