Naţionala de nevăzători a României a terminat pe primul loc turneul de calificare pentru EURO 2022, cu patru victorii din patru posibile. În finală, tricolorii au trecut de Grecia, scor 3-0. Echipa antrenată de Sorin Lăpădatu va juca anul viitor la Campionatul European, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a învins Polonia cu 3-1, Albania cu 13-0 şi Grecia cu 3-1, în turneul de calificare desfăşurat zilele acestea la Buftea.

Lotul României:

Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;

Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs, 9. Florin Kovacs (Cpt.);

Staff: Sorin Lăpădatu (antrenor principal), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilităţi de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mişcare.

Competiţia, organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Federaţia Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Naţional Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.