Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, de campioana olimpică en-titre, Norvegia, scor 28-27 (14-13), în ultimul meci din grupa A, la JO de la Rio, şi pentru a mai spera la sferturi are nevoie ca Angola să învingă Spania în meciul din cursul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida vocilor care susţineau că Norvegia nu va trage ”prea tare” în meciul cu România, fiind deja calificată în sferturi, echipa nordică a arătat parcă cea mai mare ambiţie în joc de când a început Olimpiada, poate şi pentru că nu a uitat înfrângerea de la Cluj, din preliminariile CE, când nu a ”mişcat” de la un capăt la altul al meciului.

România a reuşit să egaleze şi să preia conducerea abia în minutul 19 (10-9), dar nu a reuşit să menţină avantajul, ratând ocazii de a se detaşa la 13-13. La pauză, 13-14, după o primă repriză în care portarul Paula Ungureanu a avut câteva intervenţii salutare, dar în ofensivă inclusiv Cristina Neagu a ratat oportunităţi, lovind cu sete bara porţii lui Lunde.

La reluare, nordicele au apăsat şi mai tare pe acceleraţie şi s-au dus la 17-21 (min. 39), atunci când a intrat Ionica Munteanu în poarta României, iar prima sa intervenţie a fost chiar la o aruncare de la 7 metri. La 19-21 (min. 42), Neagu a fost eliminată două minute, arătând nervozitate, iar Norvegia a profitat de situaţie, 19-23 (min. 45).

Tricolorele nu au cedat, 22-24 (min. 48), însă treptat cel mai mare ”duşman” al lor a devenit timpul. Norvegia a ştiut să joace fiecare atac la limită (22-26, min. 52), în timp ce România s-a zbătut pentru fiecare minge (26-28, min. 59), dar nu a găsit calea spre victoria calificantă direct în sferturile de finală.

Tricolorele au avut parte de o galerie numeroasă din delegaţia României prezentă la Rio, inclusiv spadasinele medaliate cu aur, iar încurajările s-au auzit în Future Arena încă din primele minute. S-au alăturat şi fani brazilieni pe parcurs, dar nu a fost de ajuns. Scor final, 28-27, iar România încheie grupa cu 4 puncte.

Principalele marcatoare tricolore au fost Neagu 11 goluri, Geiger 4, Chintoan 3,  iar pentru Norvegia s-au remarcat Kristiansen 7 goluri şi Mork 6.

În primul meci al zilei din grupa A, Brazilia – Muntenegru, scor 29-23, iar formaţia sud-americană este calificată în sferturile de finală cu 8 puncte, în timp ce Muntenegru, vicecampioană olimpică în 2012, încheie cu 0 puncte şi eliminare din competiţie.

Ultima dispută de duminică (ora 01.50), între Angola şi Spania, va stabili şi ultimele două echipe calificate în sferturi. Pentru a mai spera la această fază, România are nevoie de o victorie a Angolei. Înaintea acestui meci, Angola şi Spania au câte 4 puncte, dar România a învins Spania şi dacă ibericele ar pierde, tricolorele s-ar califica în sferturi la rezultat direct.

În meciurile anterioare din grupa A, România a obţinut următoarele rezultate: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru şi 24-21 cu Spania.

În grupa B, tot duminică, s-au jucat meciurile Suedia – Franţa 25-27 şi Olanda – Rusia 34-38, ultima partidă a zilei fiind cea dintre Argentina – Coreea de Sud, însă rezultatul acesteia nu mai influenţează clasamentul la vârf, în sferturi fiind deja calificate Rusia, Franţa, Suedia, Olanda.

Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale. Meciurile din sferturile de finală sunt programate în 16 august, semifinalele în 18 august, în 20 august va avea loc partida pentru medalia de bronz, iar în 21 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice, se va juca pentru medalia de aur.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.