Fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu a fost realeasă, sâmbătă, în funcţia de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), în cadrul Congresului forului, care se desfăşoară în sistem on-line, în 6-7 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mandatul fostei componente a naţionalei României este valabil în următorii patru ani.

”Timp de 4 ani, am fost membru în Comitetul Executiv, patru ani în care am condus IHF, alaturi de o echipă extraordinară, sub conducerea preşedintelui dr. Hassan Moustafa. Patru ani plini de experienţă, de muncă frumoasă şi presarăţi cu provocări, în contextul unei pandemii care a schimbat totul, dar nu şi dorinţa profesioniştilor de a face performanţă. Îmi doresc din suflet să fiu realeasă pentru că am experienţă şi pot contribui la dezvoltarea proiectelor măreţe ce vor urma. În cursa pentru cele doua locuri de membru al Comitetului Executiv IHF sunt şapte persoane, o concurenţă acerbă, mai mare decât acum 4 ani, însă asta nu poate decât să mă bucure. Întotdeauna mi-a plăcut competiţia şi nu mă voi da la o parte niciodată, atâta timp cât voi considera că am posibilitatea să contribui la dezvoltarea handbalului mondial”, era mesajul Narcisei Lecuşanu înaintea alegerilor IHF.

Narcisa Lecuşanu (45 de ani) a fost aleasă, în 11 noiembrie 2017, pentru prima dată în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF, la alegerile generale ale forului.

În 14 februarie 2018, ea a candidat şi la funcţia de preşedinte al FR Handbal, dar a pierdut în turul al doilea, la numai un vot, în faţa actualului preşedinte Alexandru Dedu.

Lecuşanu a făcut parte din echipa naţională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) şi a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania şi Danemarca.

După încheierea carierei de jucătoare a fost numită director tehnic al naţionalei României, în 2011, iar apoi a intrat în structurile EHF (membru în Comitetul Executiv şi preşedinte Comisia Feminină) şi ale IHF (membru Comisia de Metodică, preşedinte Comisia Feminină), ocupând în paralel şi funcţia de vicepreşedinte al FR Handbal, la care a renunţat când a fost numită secretar de stat în MTS. Activitatea de aproape un an la MTS a încheiat-o în ianuarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.