Andy Murray a declarat că jucătorii trebuie să fie mai atenţi la modul în care îi tratează pe arbitri, deoarece "probabil că s-au depăşit limitele" în ultimii ani, şi a indicat rugbIul ca exemplu de interacţiune respectuoasă cu aceştia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul număr unu mondial a vorbit la Indian Wells, unde va juca împotriva lui Andrey Rublev, care a fost exclus săptămâna trecută la Dubai, după ce un oficial a spus că sportivul a folosit cuvinte obscene la adresa unui arbitru de linie.

Rusul a negat acuzaţia şi ulterior a făcut apel la decizie.

"Noi toţi jucătorii - şi cred că eu însumi am fost vinovat de acest lucru - trebuie să fim puţin atenţi la modul în care vorbim şi ne purtăm cu oficialii", a declarat Murray.

"Înţeleg că în focul meciului uneori se întâmplă lucruri. Dar, în ultimii patru sau cinci ani, au existat o serie de cazuri în care, probabil, s-au depăşit limitele şi poate că nu s-a făcut suficient de mult în această privinţă."

ATP a avertizat asupra unor pedepse mai stricte pentru comportamentul nepotrivit pe teren în 2022, după ce Alexander Zverev a fost exclus de la un eveniment din Acapulco pentru că şi-a lovit racheta de scaunul arbitrului şi după o serie de ieşiri nervoase ale lui Nick Kyrgios.

"Probabil că trebuie să ne uităm cu toţii puţin la noi înşine şi să ne întrebăm: "Este acesta într-adevăr modul în care vrem să ne comportăm cu arbitrii, cu deciziile greşite şi alte lucruri?". a adăugat Murray.

"Rugbiul este un exemplu excelent pentru modul în care trebuie să ne comportăm cu arbitrii. Totul este tratat cu respect. Probabil că am putea face o treabă mai bună în acest sens şi în tenis".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.