Naţionalele de polo ale Muntenegrului, Greciei şi Croaţiei s-au calificat la JO de la Tokyo, în urma turneului preolimpic de la Rotterdam. România nu a trecut de faza grupelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muntenegru şi Croaţia obţin calificarea fiind finaliste, iar Croaţia în calitate de medaliată cu bronz la Rotterdam, după ce duminică a învins, în finala mică, Rusia, scor 25-24, după lovituri de departajare (8-8 la finalul timpului regulamentar de joc).

Tot duminică se va juca şi finala mare, între Muntenegru şi Grecia.

Alte două partide jucate duminică au fost pentru clasarea finală pe locurile 5-6, respectiv 7-8, adică Olanda - Franţa 10-9, respectiv Georgia - Canada 18-10.

România nu a trecut de faza grupelor, în care s-a clasat pe locul 5 (grupa B), după rezultatele 6-16 cu Croaţia, 8-9 cu Olanda, 9-9 cu Rusia, 12-7 cu Germania şi 7-16 cu Franţa.

România a fost condusă din postura de căpitan de Cosmin Radu, care la 39 de ani a participat la ultima acţiune a reprezentativei.

La turneul preolimpic de la Rotterdam au participat 12 echipe, împărţite în două grupe. Primele patru clasate au jucat în sferturi, iar celelalte pentru clasarea pe locurile 5-8.

La Jocurile Olimpice ajung primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.