Eric Abidal rămâne în funcţia de director sportiv al FC Barcelona, preşedintele clubului luând decizia după o reuniune de două ore cu fostul fotbalist şi cu Oscar Grau, CEO al clubului, relatează Mundo Deportivo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea a avut ca scop clarificarea poziţiilor celor implicaţi şi detensionarea situaţiei.

Presa spaniolă a scris, miercuri, că Josep Maria Bartomeu l-a convocat la discuţii pe Eric Abidal şi că acesta risca să îşi piardă postul după ce a afirmat că jucătorii l-au demis pe antrenorul Ernesto Valverde.

Bartomeu se afla la Bruxelles, la o reuniune a Parlamentului European, când a izbucnit scandalul iscat de Abidal, care l-a făcut pe căpitanul Barcelonei, Lionel Messi, să iasă public şi să-i ceară socoteală oficialului.

La aflarea veştilor de acasă, preşedintele clubului catalan a decis să revină, miercuri, la Barcelona şi l-a convocat la discuţii pe Abidal.

Într-un interviu acordat Sport, Abidal a susţinut că a bănuit că a fost ceva în neregulă în vestiar înaintea demiterii lui Valverde.

"Mulţi jucători nu erau mulţumiţi sau nu munceu din greu şi era de asemenea o problemă de comunicare internă. Relaţia dintre antrenor şi vestiar a fost întotdeauna bună, dar sunt lucruri pe care pot să le simt ca fost jucător. Am spus conducerii clubului ce credeam şi a trebuit luată o decizie", a afirmat francezul, în vârstă de 40 de ani.

Messi a luat foc pe reţelele de socializare, într-o postare care nu îi este caracteristică, şi i-a cerut lui Abidal să-i numească pe jucătorii despre care spune că se fac vinovaţi de demiterea lui Valverde.

FC Barcelona a anunţat, la 14 ianuarie, despărţirea de antrenorul Ernesto Valverde şi numirea în locul lui a tehnicianului Quique Setien, cu contract până în iunie 2022.

Decizia a fost oarecum surprinzătoare, fiind luată într-un moment în care echipa era angrenată pe toate fronturile, cu şanse intacte la toate trofeele, LaLiga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Venirea lui Setien nu a adus rezultatele aşteptate, Barcelona pierzând deja un meci în campionat, scor 0-2, cu Valencia, şi distanţându-se la trei puncte de rivala Real Madrid, aflată pe locul I în LaLiga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.