Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cere reguli care să le interzică organizatorilor de turnee să invite jucători care au suspendaţi pentru dopaj. El s-a referit la Maria Şarapova, despre care a spus că nu merită wildcard-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt bucuros că a revenit pentru circuit, dar nu sunt bucuros să văd oameni care au primit-o înapoi ca pe o jucătoare revenită după o accidentare sau după ce a născut. Este o situaţie complet diferită. Nu cred că merită wildcard-uri. Nu am nimic împotriva ei, dar nu cred că un jucător care a fost suspendat pentru dopaj ar trebui ajutat să ajungă mai repede în top. Ca parte a pedepsei, ar trebui să plece de la zero din nou şi să-şi facă drum către vârf. Nu cred că e corect, cred că ar trebui să fie o regulă, atât în WTA, cât şi în ATP, care să nu permită organziatorilor de turnee să acorde wildcard-uri jucătorilor care vin după suspendări pentru dopaj. Dar mă bucur că ea a revenit, este bine pentru tenis", a declarat Mouratoglou.

Maria Şarapova a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendare pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium. Jucătoarea rusă a primit mai multe invitaţii la turnee, ea jucând în această săptămână la Stanford ca beneficiară a unui wildcard.

În primul tur, Şarapova a învins-o, luni, cu 6-1, 4-6, 6-0, pe americanca Jennifer Brady, locul 80 WTA. Ieşită din ierarhia WTA, fostul număr 1 mondial a ajuns pe locul 171 WTA, cu ajutorul wildcard-urilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.