Pilotul italian Francisco Bagnaia a câştigat duminică titlul mondial la MotoGP. El a încheiat pe locul 9 cursa de la Valencia. Alex Rins s-a impus în Marele Premiu al Spaniei la MotoGP, în timp ce Augusto Fernandez a cucerit laurii mondiali la Moto2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Valencia, în Gran Premio de la Comunitat Valenciana, italianul Francisco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) s-a clasat pe poziţia a noua, clasare care i-a permis să devină campionul mondial al anului 2022 la MotoGP, cu 265 de puncte. Pe locul secund în ierarhia generală a venit francezul Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), cu 248 de puncte, iar pe locul al treilea a terminat italianul Enea Bastianini (Gresini Racing), cu 219 puncte.

În clasamentul final al cursei de la Valencia s-a impus spaniolul Alex Rins (Team Suzuki ECSTAR), urmat pe locul doi de sud-africanul Brad Binder (Red Bull KTM) şi de spaniolul Jorge Martin (Prima Pramac Racing).

La Moto2, cursa valenciană a fost câştigată de spaniolul Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), pe locul secund venind spaniolul Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo), iar pe trei italianul Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team).

În clasamentul general la Moto2 s-a impus spaniolul Augusto Fernandez, care a cucerit titlul mondial al categoriei, cu 271,5 puncte, urmat de japonezul Ai Ogura (IDEMITSU Honda Team), cu 242 de puncte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.