Conducerea echipei feminine HC Dunarea Braila a obtinut semnatura unuia dintre cei mai titrati antrenori de handbal din lume, Morten Soubak, informează gruparea din Liga Naţională

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Danezul Morten Soubak va prelua echipa din vara acestui an şi o va conduce pentru următoarele două sezoane. 

Morten Soubak a fost desemnat de către Federaţia Internaţională de Handbal, în anii 2012, 2013 şi 2015 al doilea cel mai bun antrenor din lume, iar în 2014 a primit din partea Comitetului Olimpic din Brazilia, distincţia de cel mai bun antrenor. 

În 2019 a fost medaliat de către preşedintele Angolei, după ce a catigat cu echipă de club Primero De Agosto tot ce se putea câştiga pe continentul African, respectiv African Champions League, Super Globe, Ihf World Championship For Clubs, Ligă Naţională, State Championship, African Championship, Angolă Super Cup, dar şi după ce a calificat echipă naţională a Angolei la Jocurile Olimpice din Japonia. 

"În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine şi mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucătoare foarte talentate. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume şi luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brăilei. Ne dorim rezultate şi am încredere că vom obtine”, a declarat antrenorul Morten Soubak 

Una dintre cele mai mari performanţe ale lui Morten Soubak a fost câştigarea titlului mondial din 2013 cu echipa naţionala a Braziliei. Tot cu echipa Braziliei a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Londra 2012, unde a ocupat locul 6 şi Rio de Janeiro 2016, unde a ocupat locul 5. 

“Consiliul Judeţean Brăila va susţine în continuare performanţele sportive, mai ales pe cele ale echipei de handbal feminin. Pandemia a afectat semnificativ toate ariile vieţii, iar sportul nu a făcut excepţie. Anul 2021 ar putea reprezenta anul revenirii la normalitate, spectatorii ar putea reveni în sală, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, iar odată cu această semnătură obtinută pentru HC Dunărea Brăila am încredere că rezultatele vor fi pe măsură. Îi urez succes noului antrenor şi îl asigur de tot sprijinul instituţiei pe care o reprezint”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac. 

“Ne bucurăm că am reuşit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titraţi antrenori din lume şi vine la Brăila cu gânduri măreţe atât în campionat cât şi în cupele europene. Ne dorim ca din sezonul următor să ducem Brăila mai sus în clasament şi să ne depăşim din nou obiectivele atât în Liga Florilor Mol cât şi în EHF”, a declarat preşedintele HC Dunărea Brăila, George Caranica. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.