Liga Profesionistă de Fotbal din Rusia (RFPL) a decis să se ţină un moment de reculegere la meciurile din această etapă a primei ligi, în memoria victimelor accidentului aviatic de sâmbătă dimineaţă de la Rostov pe Don, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liga Profesionistă de Fotbal din Rusia transmite condoleanţe famillilor îndoliate după tragicul accident aviatic de la Rostov pe Don. Este un moment dificil şi am decis să se ţină un moment de reculegere la începutul fiecărui meci din această etapă a primei ligi", se arată în comunicatul RFPL.

Zborul FZ981 s-a prăbuşit în apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, în timpul celei de-a doua încercări de aterizare în condiţii de vreme nevaforabile. Toţi cei 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului au murit, după ce avionul a explodat în flăcări la 50-100 de metri de pistă.

Avionul, un model Boeing 737-800, s-a rupt în bucăţi la doar câţiva metri de pista de aterizare în timpul celei de-a doua încercări.

Guvernatovul regiunii Rostov a precizat că o cauză probabilă a accidentului aviatic ar putea să fie vântul puternic din laterală, care bătea în rafale de 50-80 kilometri pe oră. De asemenea, vântul a determinat trimiterea a două zboruri spre alte aeroporturi din zonă, după ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alertă de furtună.



Echipele de intervenţie au intervenit la locul accidentului, iar incendiul a fost stins, însă aeroportul Rostov pe Don a fost închis pentru a permite desfăşurarea operaţiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.