ATP şi Federaţia Australiană de Tenis a operat modificări în calendarul turneelor masculine programate înaintea Australian Open, în favoarea jucătorilor aflaţi în carantină strictă, la Melbourne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter.

Din acest motiv, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Tennis Australia şi WTA au decis să înfiinţeze un turneu pentru jucătoarele aflate în această situaţie, care va avea loc tot la Melbourne, alături de celelalte două competiţii WTA 500 stabilite iniţial.

Cu un tabloul principal de simplu de 28 de jucătoare, noul turneu ar urma să înceapă la 3 februarie şi să se încheie la 7 februarie, cu o zi înainte de debutul Australian Open. Celelalte două turnee WTA sunt programate să înceapă în 31 ianuarie şi se desfăşoară până în 6 februarie.

La masculin, sunt organizate înainte de AusOpen două turnee de 250 de puncte. Acestea erau programate să înceapă la 31 februarie, dar ATP a amânat debutul lor cu 24 de ore, pentru ca jucătorii aflaţi în carantină strictă să aibă puţin timp de antrenament. Aceeaşi perioadă de amânare a fost aplicată şi competiţiei ATP Cup, care trebuia să înceapă la 1 februarie.

"În urma unei consultări ample între jucători şi circuitele profesioniste, Tennis Australia a conceput un nou calendar, ţinând cont de timpul limitat pe care mulţi jucători l-au avut pentru pregătire. Cele două turnee ATP 250 vor începe luni, 1 februarie, cu o creştere la 56 de locuri pe tablourile principale de simplu, în timp ce ATP Cup va începe marţi, 2 februarie. Acesta este un moment deosebit de dificil pentru sportivii aflaţi în carantină şi noi, împreună cu WTA şi ATP, facem tot ce putem pentru a-i ajuta”, a declarat Craig Tiley, directorul Australian Open.

Primul grand slam al anului va avea loc între 8 şi 21 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.