Antrenorul Mircea Rednic a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu mai pleacă niciun jucător de la Dinamo până la iarnă, însă vor veni fotbalişti, chiar în aceste zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E decizia noastră (n.r - privind rezilierea contractului lui Grozav). Chiar îmi pare rău, nu numai pentru el, ci şi pentru ceilalţi jucători cărora li s-au reziliat contractele. Nu va mai pleca nimeni, chiar ieri le-am spus că nu va mai pleca nimeni din momentul acesta. Dar de venit vor veni jucători. Rednic aduce jucători care să întărească lotul, să crească lotul în calitate. Nu mi-e uşor să găsesc jucători care în două săptămâni sau trei săptămâni să joace minimum 60 de minute. Astăzi vor veni încă doi jucători, mâine vor semna. Va mai veni încă unul. Au plecat patru, vor veni 3 plus unu plus unu. Şi Naser are contract de 4.000, cu posibilitatea din iarnă să fie mărit. E un jucător care a jucat în echipa naţională şi sper că venind aici va reveni în echipa naţională. Avem informaţii foarte bune despre el, a avut un necaz în familie, dar ieri l-am văzut prezent şi dornic să se antreneze şi să joace la Dinamo. Nu e exclus să joace în derbi. Nu vreau să fac greşelile pe care le-au făcut alţii aici, cu jucători despre care se ştia că sunt nepregătiţi şi nu s-a făcut niciun antrenament individual cu ei. Nu că nu a vrut preparatorul, nu a vrut antrenorul, din spusele colaboratorilor...", a declarat Rednic.

Tehnicianul a spus că atacantul Gicu Grozav nu şi-a cerut iertare după meciul de la Miercurea Ciuc, cu AFK Csikszereda, din Liga III, în care a ratat un penalti.

"El nu a avut nicio reacţie. Mă aşteptam ca atunci când faci o greşeală cum a făcut-o el să-şi ceară măcar scuze faţă de jucători. În vestiar am văzut mulţi jucători care au făcut asta. Nu a venit nici la mine să vorbească. Atunci când a trecut pe lângă mine, i-am zis vreo două, trei cuvinte. Îl cunosc, am lucrat cu el, are calităţi, dar din moment ce am vorbit foarte mult şi eu şi David despre situaţia în care suntem noi, nu trebuie să rişti. Se puteau schimba multe şi la moralul jucătorilor şi la al suporterilor. Pentru binele echipei, nu trebuie să ne jucăm acum, în situaţia în care e Dinamo, indiferent cine e şi cum se numeşte", a precizat antrenorul. 

El a afirmat că jucătorii au exersat loviturile de la 11 metri înaintea partidei din optimile de finală ale Cupei României.

"Apropo, pentru Iliuţă (n.r. - Ilie Dumitrescu), înainte de meci s-au făcut antrenamente şi la antrenamente s-a tras de la 11 metri. Hanca a ratat, Ciubotariu a ratat, Delorge a ratat, cu o zi înainte. Olteanu nu a ratat, Gicu Grozav a dat foarte bine, Nistor a dat foarte bine. Dacă Gicu la antrenament dădea scăriţă, ştiam ce să-i spun. Dar la anternament nu a dat scăriţă. Iar Kino, cred că şi acum mai e la Săftica şi bate penaltiuri. La un moment dat trebuie să-i spunem <du-te, că avem program>. De aia au fost ultimii care au batut şi îmi pare rău că inaintea lui Delorge nu l-am pus pe Muţiu să bată, că mi s-a spus că bate foarte bine. Dar am zis că şi-a făcut treaba foarte bine apărând penaltiurile pe care le-a apărat şi dacă ratează penaltiul îi iau tot elanul. Dar poate era mai bine să-l fi pus pe el", a spus antrenorul.

Rednic a spus că a dorit să bage echipa în cantonament după eliminarea din Cupa României.

"Nu a fost uşor, ţinând cont de condiţiile în care s-a disputat meciul, de atmosfera de acolo, cum ai fost eliminat. A lăsat semne de tristeţe, de supărare, plus incidentul pe care l-am avut cu suporterii. Cred că acum au înţeles (n.r. - fotbaliştii) că nu mai e de joacă. Să nu o mai ia ca pe un joc. E un joc care se joacă pe bani, în care ai responsabilităţi, nu luăm decizii de unii singuri, e un joc colectiv, nu e tenis sau un sport individual. Am vrut să-i bag în cantonament de ieri, dar nu e o soluţie, dar aş fi vrut să-i izolez puţin de tot ce se întâmplă în jurul lor", a explicat el.

Mircea Rednic mai afirmă că nu va renunţa la postul de la Dinamo în cazul în care echiipa nu se va califica în play-off: "Când am venit aici, am ştiu la ce am venit. Voi rămâne la Dinamo, am contract până în 2020, sper să-l prelungesc. În iarnă o să fie mult mai uşor, am alte posibilităţi, sunt jucători foarte buni, pe care s-au dat bani şi nu îşi găsesc locul în echipele lor şi sunt dispuşi să vină sub formă de împrumut cu clauze de cumpărare. Problema e acum, dar sunt ferm convins că cu lotul pe care îl am la dispoziţie plus cei care vor veni, până în iarnă vom fi foarte aproape de linia care să ne dea şanse să ne calificăm în play-off."

Antrenorul crede că echipa va trece peste meciul din Cupă şi va reuşi un rezultat bun în campionat, cu FC Voluntari.

"Înainte de meciul din Cupă, primul cuvânt pe care l-am spus a fost respect, respect pentru adversar, pentru suporteri, pentru club, pentru ei. Unii au înţeles, alţii nu au înţeles ce înseamnă cuvântul ăsta. Dar trebuie să trecem peste momentele grele şi să ne concentrăm pe ceea ce va veni, iar primul meci este cel cu FC Voluntari", a spus el, adăugând că la Voluntari nu va fi în lot atacantul Mircea Axente, accidentat.

Rednic a glumit că se va "pupa" cu Ioan Andone, managerul FC Voluntari, înaintea partidei de luni, dar vor ţine aproape cuţitele.

"Andone  e un om cu experienţă, sunt sigur că sfaturile pe care le dă sunt utile, s-a şi văzut o schimbare. El are un obiectiv, noi avem un obiectiv, când o să ne întâlnim o să ne pupăm, chiar dacă sunt cuţiele unul în dreapa, unul în stânga. Mai o glumă, mai o aia şi după ne vedem fiecare de meci", a adăugat antrenorul FC Dinamo. 

Partida FC Voluntari - FC Dinamo, din etapa a XIV-a a Ligii I va avea loc, luni, de la ora 21.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.