Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că deocamdată nu se poate vorbi despre reluarea competiţiilor, urmând a se desfăşura doar antrenamentele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost cei mai insistenţi. Şi-au asumat ordinul şi condiţiile impuse de noi. Probabil că după data de15 cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele. Testul Covid se va face de 3 ori, în ziua 7 şi 14....va fi testul PCR,  Cluburile pot intra în cantonament din prima zi şi vor rămâne în cantonament, dacă situaţia ne va permite, vom putea relaxa măsurile. Am făcut referiri la o lună de competiţie şi una de pregătiri. Până la 25 mai-1 iunie, vom putea avansa un calendar privind reluarea competiţiilor. Nu vreau să risc să avansez o dată. Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin acum. Dacă am făcut referiri la o lună de pregătiri, hai s-o gândim în felul ăsta. Există o sincronizare cu celelalte campionate europene, astfel încât la data de 20 iulie să finalizăm şi să trimitem echipele în cupele Europei. Raportându-ne la acest lucru şi fiind optimişti, puteţi anticipa răspunsul meu", a declarat Stroe.

Minstrul a mai spus că sportul se redeschide treptat după 15 mai. "Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu MS cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din 2 în 2 săptămâni. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală".

La bazele sportive trebuie să se facă un control, să se măsoare temperatura la intrare în bază, sportivii să fie trecuţi într-un tabel la intrare, accesul trebuie să fie permis în funcţie de capacitatea bazei pe baza unor programări prealabile. Deplasarea de la şi către locul de deplasare trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare. 

Se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber, iar tot ce ţine de practicare în săli, baloane, pentru moment este restricţionată. Pe parcursul antrenamentelor trebuie să fie menţinută o distanţă între participanţi. 

Echipamentul sportiv (bicicletă, rachetă de tenis) trebuie să fie folosit de o singură persoană şi trebuie dezinfectat înainte de a trece de la un sportiv la altul.

Pe un teren de tenis va fi permis accesul a cel puţin trei participanţi, nu va fi permis accesul copiilor de mingi sau schimbul de terenuri.

La canotaj sunt permise doar probele cu o singură persoană în ambarcaţiuni., a mai spus Stroe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.