Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia norvegiană Sola HK, scor 40-32 (18-14), în manşa tur din sferturile de finală ale European League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale partidei au fost Lavko 9 goluri, Burlacenko şi Fujita, câte 5, pentru Minaur, respectiv Sirum Novak şi Deila, câte 7, pentru Sola HK.

Antrenorul echipei nordice, Steffen Segavik, a jucat în carieră şi la Minaur Baia Mare, în timp ce la echipa feminină Minaur a evoluat în sezonul 2014-2015 extrema Camilla Herrem.

Manşa retur va avea loc în 3 aprilie, în Norvegia, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica la Turneul Final Four al competiţiei.

Duminică, tot în turul sferturilor de finală, va evolua şi SCM Râmnicu Vâlcea, pe teren propriu, cu danezele de la Herning-Ikast Handbold. Returul este programat în 2 aprilie, în deplasare.

În celelalte două sferturi de finală se duelează ES Besancon Feminin – SG BBM Bietigheim (27 martie şi 2 aprilie) şi Storhamar Handball Elite - Viborg HK (26 martie şi 3 aprilie).

Deţinătoarea trofeului, Nantes, a fost eliminată din grupa formaţiei Minaur Baia Mare.

Turneul Final Four va avea loc în 14-15 mai.

În sezonul anterior, Minaur s-a calificat la Turneul Final Four, pe care l-a încheiat pe locul 3.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.